«ΘΕΣ γάλα; Πιες!» – Πρωτοποριακό σύστημα στη Λάρισα, οι καταναλωτές θα… αρμέγουν από μηχάνημα φρέσκο γάλα




Το μόνο που θα χρειάζονται θα είναι κέρματα και θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο γάλα. Γιατί οι καταναλωτές στη Λάρισα θα μπορούν από την Τετάρτη να το προμηθεύονται από αυτόματα μηχανήματα, όλο το 24ωρο.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο εφαρμόζουν ήδη κάποιες χώρες στο εξωτερικό, προκειμένου το γάλα να φτάνει απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση και σε χαμηλή τιμή. «ΘΕΣ γάλα; Πιες», είναι το… σύνθημα αυτής της προσπάθειας, καθώς η ιδέα ανήκει στα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας-Πιερίας «ΘΕΣ Γάλα».

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτόματα μηχανήματα σε ισάριθμα καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το οποίο θα αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να το προμηθεύεται με 90 λεπτά για το 1 λίτρο και 50 λεπτά για το μισό λίτρο. Δίπλα στα μηχανήματα γάλακτος θα υπάρχει και αντίστοιχο για την προμήθεια φιαλών πλαστικών ή γυάλινων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα ο καταναλωτής να προμηθευτεί και προπληρωμένη κάρτα, επίσης από μηχάνημα, οπότε στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι παρέχεται δωρεάν.

Οι παραγωγοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη ιδέα καθώς παρά τα συμβόλαιά τους με δύο γαλακτοκομικές εταιρείες, τα οποία ισχύουν, είχαν πλεόνασμα γάλακτος, οπότε αποφάσισαν να το διαθέσουν στην κατανάλωση με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.