Επ΄ αόριστο και άνευ ανταλλάγματος η παραχώρηση του Ασυρμάτου στο λαό του Αγ. Δημητρίου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το χρόνιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών και του λαού του Αγ. Δημητρίου για παραχώρηση ολόκληρου του χώρου του Ασυρμάτου στο Δήμο, μετά από πολλά εμπόδια και παλινωδίες, έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την πολιτεία.
Με πρόσφατο και κατεπείγον έγγραφό του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρης, κοινοποίησε την παραχώρηση κατά χρήση επ’ αόριστο και άνευ ανταλλάγματος προς το Δήμο Αγ. Δημητρίου και του τελευταίου τμήματος του «Ασυρμάτου», έκτασης 32 στρεμμάτων.
Έτσι, η μεθοδικότητα, η επιμονή και η νομικά τεκμηριωμένη διεκδίκηση του αιτήματος από τη Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, η σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου και η αποφασιστικότητα των κατοίκων του Αγ. Δημητρίου, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η παραχώρηση γίνεται υπό την προϋπόθεση να υλοποιηθούν έργα Πρασίνου και Αναψυχής κοινωφελούς χαρακτήρα στην περιοχή, εντός της προσεχούς πενταετίας.
Με την ολοκλήρωση όλων των τυπικών διαδικασιών, η Δημοτική Αρχή θα ριχτεί στη μάχη για την ωρίμανση και ένταξη της Μελέτης Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Ασυρμάτου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.