Τάσος Ταστάνης: “Όχι στο ξεπούλημα της ΔΟΥ Γλυφάδας”




(ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας)

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Χθες μόλις ανακοινώθηκε – με τους ανάλογους πανηγυρισμούς – η εκποίηση 28 ακινήτων του Δημοσίου σε δύο θυγατρικές των μεγάλων Τραπεζών της Εθνικής και της EUROBANK.
Πρόκειται για την πώληση με τη μέθοδο «της πώλησης και της επανεκμίσθωσης» σημαντικής αξίας ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου (από τα λεγόμενα φιλέτα) που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα έχουν εξασφαλισμένη στη συνέχεια τη μίσθωσή τους από το ίδιο Δημόσιο.
Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ (που από τον Απρίλιο του 2011 έχει αναλάβει από τις μνημονιακές κυβερνήσεις με σκανδαλώδεις διαδικασίες το ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας) η θυγατρική της Εθνικής «Πανγαία» μειοδότη με τίμημα 115,5 εκατ. Ευρώ στην αγορά για διάρκεια 20 χρόνων 14 κτιρίων μεικτής μισθωτικής επιφάνειας περίπου 135.000 τ.μ. Ανάμεσα σε αυτά το κτίριο του ΚΕΠΥΟ, του ΥΠΠΟ στην Μπουμπουλίνας αλλά και το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Γλυφάδας στην οδό Γούναρη.
Μια απλή πράξη στους παραπάνω αριθμούς δείχνει ότι το συνολικό τίμημα ανά τετραγωνικό μέτρο ανέρχεται στο σκανδαλώδες τίμημα των 850 € περίπου για ολόκληρα κτίρια με εξασφαλισμένο μίσθωμα από το δημόσιο που ήδη τα χρησιμοποιεί. Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα «κοψοχρονιάς» τότε τι είναι; Εδώ ο κ. Κόκκορης αγόρασε (επίσης σκανδαλωδώς βέβαια) «σκέτα οικόπεδα» στην τιμή των 1.350 περίπου €.
Επίσης στη θυγατρική της EUROBANK «EUROBANK PROPERTIES» δόθηκαν με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ άλλα 14 κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 136.000 τ.μ. περίπου.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Όλοι μαζί μπορούμε!
Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές που τις στηρίζουν πρέπει να ανατραπούν.

ΓΛΥΦΑΔΑ 21-10-2013
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.