Ο Πανάς στην Υδρούσα – «Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση του νησιού»




Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σ. Πανάς μετέβη την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην Υδρούσα, συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος των επιχειρηματικών παραβάσεων που έχουν καταγγελθεί και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης των συμφερόντων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε αντίθετος στην οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Υδρούσα.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αντέδρασαν άμεσα, όταν διαπίστωσαν ότι στην Υδρούσα επιχειρείται να αναπτυχθεί επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εκτός από την επίσκεψη αυτοψίας, ήδη με έγγραφα που απεστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Κτηματική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Πειραιά, καθώς και στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενημερώθηκαν οι παραπάνω υπηρεσίες για την κατάσταση που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν, προς όφελος των προσωπικών τους συμφερόντων.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση τόσο προς το Α.Τ. Βούλας, όσο και προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας, προκειμένου κι αυτοί να επιληφθούν του θέματος , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Σε κάθε περίπτωση και σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ο Δήμος παρακολουθεί τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κάνει ότι προβλέπεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να μην εμπορευματοποιηθεί η Υδρούσα.

Άλλωστε η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως αποτελεί γι αυτήν προτεραιότητα η παραχώρηση από την Πολιτεία στο Δήμο, του παραλιακού μετώπου της πόλης και η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στις παραλίες μας.
Ότι λοιπόν ισχύει για τις παραλίες του Δήμου, ισχύει και για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του μικρού νησιού που βρίσκεται απέναντι από τη Βούλα.

Για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, η Υδρούσα , η οποία αποτελεί ιδιωτική έκταση, πρέπει να παραμείνει με το σημερινό χαρακτήρα της.

«Η προστασία του ιδιαίτερου χαρακτήρα και των στοιχείων της πόλης μας και η αναχαίτιση κάθε προσπάθειας για άναρχη εμπορική ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικά των παραλιών μας, είναι για μας αδιαπραγμάτευτη», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σ. Πανάς.

Τεράστια “επένδυση” στο νησάκι Υδρούσα στη Βούλα – τι λέει ο (mr Island) δήμαρχος Πανάς;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.