ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: Με μεγάλη συμμετοχή νέων η δράση στον Υμηττό




 

Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή νέων πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση στον Υμηττό, στην περιοχή της Αργυρούπολης, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την GloVo -την παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών- στα πλαίσια του συνεδρίου για εθελοντές και νέους GloVo.con, οι εθελοντές του ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ έφεραν τους νέους σε επαφή με το βουνό, τους ενημέρωσαν για τις ομορφιές, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ανέλαβαν δράση.

Με κεφάτη διάθεση κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση των εθελοντών, περίπατο στα μονοπάτια, καθαρισμό του δάσους, καταγραφή των απορριμμάτων και επαφή με το αντικείμενο της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης. Σπουδαία ήταν και η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα. Εθελοντές με πλούσια εθελοντική δράση και εμπειρία σε θέματα προστασίας του Υμηττού, κατέφθασαν με το πυροσβεστικό τους όχημα, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την αξία του εθελοντισμού και για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι δασοπυροσβέστες. Επιπλέον, όλοι οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε επίδειξη κατάσβεσης με χρήση του πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ανάπτυξη των νέων και η επαφή με το οικοσύστημα του Υμηττού. Ο Σύλλογος ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ δηλώνει χαρακτηριστικά:
”Πιστεύουμε ότι οι νέοι μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στην Ελλάδα και να κάνουν φανταστικά πράγματα. Η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και η ενασχόληση με τον εθελοντισμό είναι μερικά από τα στοιχεία-κλειδιά που μπορούν να ωθήσουν τους νέους ανθρώπους σε θετικές αλλαγές. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε πιστά την εθελοντική μας προσπάθεια φέρνοντας τους νέους σε επαφή με τη φύση και αναπτύσσοντας σημαντικές συνεργασίες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.