Κωνσταντέλλος: “Απολογισμός…μαϊμού”

Παρακολουθώντας την πρόσφατη εκδήλωση του Δημάρχου η οποία βαφτίστηκε «Δίνουμε Λογαριασμό στους Πολίτες» έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

– Εκτός από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, διαπιστώσαμε ότι και ο λαός της πόλης έχει γυρίσει την πλάτη στον Δήμαρχο αφού η ανταπόκρισή, σε σχέση πάντα με την πρωτοφανή για την περιοχή μας κινητοποίηση που έγινε, ήταν τουλάχιστον απογοητευτική. Στην αίθουσα βρέθηκαν μετά βίας 400 – 450 άτομα παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου να μας πείσει για το αντίθετο, ενώ στο πλευρό του ήταν μόλις εφτά από τους είκοσι εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Ενδιαφέρον θα είχε επ’ ευκαιρία να μας ενημερώσει ο κ. Πανάς για το κόστος αυτής της γιγάντιας κινητοποίησης (έντυπα, διανομές, δημοσιεύσεις, τηλεφωνικές κλήσεις κτλ) αλλά και ποίος εν τέλη κάλυψε το κόστος, ο ίδιος, ο Δήμος, ή τρίτοι;

– Ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά έπαιξε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων και με μια ακόμα θλιβερή παράσταση, χωρίς αντίλογο, προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι έχει επιτελέσει έργο κι μάλιστα σημαντικό (!!!). Αναλώθηκε και πάλι σε μια αστήρικτη λασπολογία με το προσφιλές του υβρεολόγιο κατά των διοικήσεων των πρώην Δήμων Βούλας και Βάρης αλλά και της σημερινής αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί όμως στην πολύ πρόσφατη έκθεση ορκωτού λογιστή που καταρρίπτει οριστικά τόσο το παραμύθι της κακής διαχείρισης στους συγκεκριμένους δήμους, ενώ αποκαλύπτει ότι μόνο στον πρώην Δήμο Βουλιαγμένης υπάρχει «όργιο» παρατυπιών αλλά και παρανομιών που ήδη έχουν διαβιβαστεί στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, όπως φυσικά και σε πολλά άλλα κομβικά ζητήματα όπως η πλήρης διάλυση των Δημοτικών υπηρεσιών.

– Στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει ακροατήριο έφτασε στο σημείο να εξαπατήσει ακόμα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλο, πείθοντας τον ότι η προεκλογική του συγκέντρωση ήταν επίσημη δημοτική δράση απολογισμού, με αποτέλεσμα ο Σεβασμιότατος να εκδώσει εγκύκλιο-ανακοίνωση που αναγνώστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου μας την παραμονή της προεκλογικής εκδήλωσης όπου προσκαλούσε τους πολίτες της περιοχής να παραστούν σε αυτήν μαζικά. Με το πέρας της προεκλογικής ομιλίας του κ. Πανά δε, ο Σεβασμιότατος από βήματος προέβει σε σκληρή κριτική αποφάσεων και τοποθετήσεων εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων επί θεμάτων Δημοτικού ενδιαφέροντος τα οποία απασχολούν συγχρόνως και την τοπική Μητρόπολη, τοποθέτηση η οποία ίσως έχρηζε περισσότερη σκέψη.

– Ο Δήμαρχος οφείλει, βάση του νόμου «Καλλικράτη» να κάνει άμεσα ετήσιο δημόσιο απολογισμό, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα μπορούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι φορείς της πόλης να τοποθετηθούν. Τον καλούμε λοιπόν να το προγραμματίσει, όπως οφείλει άλλωστε, σε ειδική συνεδρίαση. Καλούμε εκεί όλους τους δημότες της πόλης για να ενημερωθούν για τα πραγματικά πεπραγμένα της διοίκησης του κ. Πανά, και όχι σε προεκλογικές «φιέστες» μέσω πλουμιστών ομιλιών και μονολόγων που έχουν γράψει ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι και που δεν έχουν καμία σχέση με την σκληρή δημοτική πραγματικότητα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.