Σάλος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Γλυφάδας: Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες (VIDEO)




http://www.youtube.com/watch?v=Ri3healTPzw

Mια φράση του Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου «βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα» έγινε σύνθημα από τη Χρυσή Αυγή η οποία ανήρτησε τις δηλώσεις στην ιστοσελίδα της, πανηγυρίζοντας. Η ιστοσελίδα dogma.gr προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα.
Γράφει το dogma.gr με τίτλο «Προσπαθούν να εμφανίσουν την Εκκλησία στο πλευρό τους – Δείτε πώς η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε σε «οπαδό» την έναν Μητροπολίτη»:

«Λάθος του Μητροπολίτη ή παραποίηση των λόγων του από την Χρυσή αυγή ώστε να εμφανίσει έναν ακόμη άνθρωπο της Εκκλησίας ως υποστηρικτή της; Από τα λόγια του Μητροπολίτη Γλυφάδας πάντως, δεν προκύπτει ότι μιλάει για τη Χρυσή Αυγή και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ

Σε δηλώσεις του προς το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι intv, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος, μίλησε για το θέμα των δυσλειτουργιών στο Ασκληπιείο της Βούλας και στις ενέργειες του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη.

Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο προς τον σημερινό Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Μητροπολίτης περιγράφει την κατάσταση.

Σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρει: «Είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί οι οποίοι δεν έχουν υπουργικές θέσεις ακόμα κι αυτοί χρωστάνε λεφτά στο Κράτος και μερικοί την έχουν γλιτώσει, είναι έξω. Πόσοι πολιτικοί μπήκαν μέσα; Δεν λέω τα ονόματα τους γιατί ξέρετε… Κι εσείς κύριε Υπουργέ και ο λαός ξέρει ποσού είναι από τους πολιτικούς μέσα που έπρεπε να είναι μέσα. Και βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα».

Για τη Χρυσή Αυγή που όπως φαίνεται αναζητά εναγωνίως κοινωνικά ερείσματα η φράση «Και βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα» αναφερόταν στον Νίκο Μιχαλολιάκο!

Στο κείμενο που ανήρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους σημειώνουν μάλιστα πως «Η τοποθέτησή του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού και του κλήρου».

Στο απόσπασμα που δημοσιεύει το dogma.gr φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Μητροπολίτης μιλά για το νοσοκομείο της περιοχής του.

Το θέμα που ανέδειξε το dogma.gr προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Χρυσής Αυγής. Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη στο ΔΟΓΜΑ πως ούτε σχολίασε την υπόθεση Μιχαλολιάκου αλλά ούτε είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε η συνέντευξη του Μητροπολίτη με παραπομπή στο συγκεκριμένο σημείο.

Η θέση της Εκκλησίας απέναντι στα γεγονότα γύρω από την Χρυσή Αυγή, έχει προβληματίσει αρκετούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας την μεθεπόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου.
Μητροπολίτης Παύλος για τις παράνομες διώξεις: “Έβαλαν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες” καταλήγει το απολογητικό κείμενο του dogma.gr.

Tι έγραψε το σάιτ της Χρυσής Αυγής:

Ένας από τους πλέον σεβάσμιους Ιεράρχες, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, έλαβε θέση και κατήγγειλε την άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση του Αρχηγού και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε την φράση που λέει και ο απλός λαός καθημερινά: “Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες”.
“Υπάρχουν πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα”. Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και με μεγαλύτερη επιρροή στην Ιερά Σύνοδο ιεράρχης.
Η τοποθέτησή του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού και του κλήρου. Για την λαθρομετανάστευση και τις ελληνοποιήσεις, αλλά και τον επερχόμενο αντιρατσιστικό νόμο ο ιεράρχης σημειώνει τα εξής: “Λάθος της πολιτείας που το ΄90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους”.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.