Η παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού, αρχαιολόγου και φιλολόγου Χρήστου Διονυσόπουλου
Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς με τη σύζυγο του Κατερίνα Ρόπα και το ζεύγος Καπόν στην εκδήλωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του διαπρεπή συμπολίτη μας, ιστορικού – φιλολόγου – αρχαιολόγου και συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστου Διονυσόπουλο «Η μάχη του Μαραθώνα: Ιστορική και τοπογραφική προσέγγιση» η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών. 

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος σημείωσε:
«Το έργο του καθηγητή Χρήστου Διονυσόπουλου είναι αναγνωρισμένο τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολύ είναι το πάθος του κ. Διονυσόπουλου για τον τόπο μας. Οι γνώσεις του και η στάση του έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στην θωράκιση του χαρακτήρα της πόλης μας.
Με τη δική του ξεχωριστή βοήθεια καταφέραμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Βουλιαγμένης. Η συμβολή του στη διεκδίκηση και την οριστική ανακήρυξη περιοχών της Βουλιαγμένης ως αρχαιολογικών χώρων, είναι ανεκτίμητη. Με βάση αυτή την εξέλιξη μπορούμε να εγγυηθούμε την προστασία της ξεχωριστής αυτής περιοχής από οποιοδήποτε σχέδιο «ανάπτυξης» που θα απειλούσε το χαρακτήρα της.
Ευχαριστούμε πραγματικά τον άνθρωπο και συμπολίτη μας Χρήστο Διονυσόπουλο ο οποίος ήταν και είναι πάντα δίπλα μας, στηρίζοντας έμπρακτα τις διεκδικήσεις μας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Χρήστου Διονυσόπουλου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.