Πικάντικο κοτόπουλο με μπρόκολο




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Εξαιρετική συνταγή με πολύ πικάντικη γεύση και σχετικά λίγα λιπαρά!»
Λεμονιά Βασιλείου, Κατερίνη ΠιερίαςΥΛΙΚΑ
– Φιλετάκια κοτόπουλου σε κομματάκια
– 2 μικρά μπρόκολα
– 4-5 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια (μόνο ο κορμός)
– 3 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– 1½  φλιτζ. γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 1 κουταλάκι κάρυ
– 1 κουταλάκι κύμινο (σκόνη)
– 1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
– 1 λεμόνι (χυμός)
– Λίγο νερό
– Λίγο ελαιόλαδο
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα μπρόκολα και μετά τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για ένα τέταρτο περίπου. Τα αποσύρουμε όταν μαλακώσουν αρκετά και σύμφωνα με το πόσο τραγανιστά τα θέλουμε.

2. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και όταν αυτά μαλακώσουν προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, τσιγαρίζοντας τα έως ότου ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Έπειτα, ρίχνουμε τα μπαχαρικά (μπορείτε να επιλέξετε και οποιοδήποτε άλλα ή να μειώσετε τις δόσεις), αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και «σβήνουμε» με λίγο νερό και χυμό λεμονιού. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν το κοτόπουλο ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να αφήσουμε το φαγητό να βράσει, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για λίγα λεπτά. Τέλος, χαμηλώνουμε πολύ το μάτι, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και αφήνουμε να πάρει το φαγητό μια βράση. Όταν αυτό γίνει προσθέτουμε τα μπρόκολα, ανακατεύουμε, αφήνουμε για πολύ λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 2

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.