Η αποστολή του Δήμου Eλληνικού – Αργυρούπολης στο Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, όταν δεκάδες οχήματα – μαζί και το πούλμαν του Δήμου μας – έφτασαν στο ραντεβού αλληλεγγύης για τους 260 πρόσφυγες που το τελευταίο διάστημα βιώνουν την εγκατάλειψη.

Η έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων αφορούσε τους πρόσφυγες, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη, για τα οποία δεν υπάρχει γάλα, παιδικές τροφές, πάνες και ό, τι άλλο χρειαζούμενο, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία τους, ακόμα και η ίδια η ζωή τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής έφθασε κομβόι σχεδόν 40 οχημάτων γεμάτα από κούτες και σακούλες με τρόφιμα και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Συνολικά τρεις τόνοι τρόφιμα, φάρμακα, είδη καθαριότητας για τους φιλοξενούμενους και τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, από κάθε γωνιά της Αττικής.

Όλοι μαζί, επισκέπτες και πρόσφυγες, με αμείωτη ένταση επί πολλή ώρα κουβάλησαν τις αμέτρητες σακούλες μεταφέροντας το μήνυμα ότι η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και παιδική θεατρική παράσταση από το θέατρο του Νέου Κόσμου «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη» της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

 

lavrio1
lavrio2
lavrio3
lavrio4
lavrio5
lavrio6
lavrio7
lavrio9
lavrio10
 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.