Από την Τετάρτη έρχεται «χειμώνας»




ektaktogeitoniamou

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Τη Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, απο το απόγευμα στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οπού τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
 Την Τρίτη  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα. Εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια σε βορείους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.
 Την Τέταρτη στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οπου στην ανατολική νησιωτική χώρα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 με 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.
 Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός στην ανατολική και νοτιά χωρά θα χαρακτηρίζεται από νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Έρχονται χιονοπτώσεις και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στις κορυφές των βουνών της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Είναι κάτι το οποίο εδώ και πολλές ημέρες σας το έχουμε πει, δηλαδή ότι φέτος τα πρώτα χιόνια στα βουνά της χώρας μας, θα έρθουν πάρα πολύ νωρίς.
Αρκετές κορυφές των βουνών της βόρειας χώρας μας θα ασπρίσουν, μιας και οι θερμοκρασίες εκεί ψηλά, θα ευνοούν τις χιονοπτώσεις. Το σύστημα λοιπόν, που θα εισχωρήσει στη χώρα μας από το απόγευμα της Δευτέρας, αρχικά θα δώσει βροχές και στις κορυφές των βουνών, ωστόσο οι θερμοκρασίες γρήγορα θα πέσουν πολύ χαμηλά πάνω από τα 2.000-2.100 μέτρα υψόμετρο, με αποτέλεσμα οι όποιες βροχοπτώσεις τη Τρίτη και τη Τετάρτη, να μετατραπούν από αυτό περίπου το υψόμετρο και υψηλότερα, σε πυκνές χιονοπτώσεις.
Αυτό θα συμβεί, μόνο στις κορυφές των βουνών της βόρειας Ελλάδος. Όπως όλα δείχνουν, θα ασπρίσει για τα καλά η κορυφή του Ολύμπου, πάνω από τα 2.500 μέτρα.
Άκρως φθινοπωρινό ως και χειμωνιάτικο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον καιρό που θα επικρατεί τις 10 πρώτες ημέρες του Οκτώβρη στη χώρα μας, βλέποντας τα προγνωστικά μας στοιχεία.
Τα ως τώρα προγνωστικά μας στοιχεία, θέλουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, να κυλάει με κρύο για την εποχή ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και αρκετά άστατο καιρό, με αρκετές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στη δυτική, κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Κάποιες χιονοπτώσεις δεν θα λείψουν από τις κορυφές των βουνών της βόρειας χώρας.
Πιο αναλυτικά :
Από τις 1 ως και τις 3 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος σε βόρεια, ανατολική και κεντρική χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στις κορυφές των βουνών της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τις 2 Οκτωβρίου και μετά.
Από τις 4 ως και τις 7 Οκτωβρίου, θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες από πλευράς φαινομένων στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας, πλην της δυτικής Ελλάδας, όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση ως και τις 6 Οκτωβρίου. Μικρή άνοδος προβλέπεται από τις 7 Οκτωβρίου ως και τις 9 Οκτωβρίου.
Από τις 8 ως και τις 10 Οκτωβρίου, τα πιο πολλά προγνωστικά μας στοιχεία, θέλουν νέα γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα μας, με αρκετές βροχές και καταιγίδες, αλλά πιθανότατα και νέα πτώση της θερμοκρασίας κυρίως μετά τις 10 Οκτωβρίου, με κάποιες χιονοπτώσεις και πάλι στις κορυφές των βουνών της βόρειας και ίσως και κεντρικής Ελλάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.