Δωρεάν σινεμά στο πάρκο




Τη νεανική ταινία Wholetrain προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης το Σάββατο 24 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

Wholetrain
(Γερμανία 2005, 82´)
του Florian Gaag (Φλόριαν Γκάαγκ)
με τους Mike Adler, Florian Renner, Elyas M´Barek, Jacob Matschenz

Τέσσερις graffiti writer βγαίνουν τις νύχτες στους δρόμους για να διακοσμήσουν με τις πληθωρικές τους εικόνες τους συρμούς του μετρό. Όταν όμως εμφανίζεται ξαφνικά μια άλλη ομάδα και τους προκαλεί, ξεκινάει μεταξύ τους ένας δημιουργικός συναγωνισμός που θ’ αλλάξει τη ζωή όλων τους για πάντα.

Ο Florian Gaag (Aero One) δεν υπογράφει μόνον τη σκηνοθεσία, αλλά και το soundtrack της ταινίας σε συνεργασία με θρύλους της hip hop μουσικής, όπως π.χ. τους KRS-One, Freddie Foxxx, O.C., Planet Asia, Afu-Ra, Grand Agent, Tame One, Akrobatik, El Da Sensei.
Στη διαμόρφωση και την εκτέλεση των artworks στο Wholetrain συνεργάστηκαν διεθνούς φήμης graffiti writer: Neon, Won, Cemnoz, Pure, Ciel.

Ο σκηνοθέτης Florian Gaag, γεν. το 1971 στο Waldsassen, ζει σήμερα στο Μόναχο, όπου εργάζεται ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός και παραγωγός. Από το 1984 έως και τη δεκαετία του 1990 υπήρξε και ο ίδιος graffiti writer. Από το 1995 έως το 2000 σπούδασε στην Tisch School of the Arts/New York University. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του γύρισε ως σκηνοθέτης και παραγωγός πολλές ταινίες μικρού μήκους. Το 2001 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής AERODYNAMIC FILMS και το 2007 τη μουσική εταιρεία STAYIN UP.
Στο Wholetrain έκανε και το ντεμπούτο του ως συνθέτης και μουσικός παραγωγός.

Τα βραβεία, οι διακρίσεις και οι συμμετοχές του Wholetrain σε φεστιβάλ καταλαμβάνουν πολλές σελίδες. Παραθέτουμε εδώ μια πολύ μικρή επιλογή:

Καλύτερη Ταινία στο Urban World Vibe Film Festival και στο Hip Hop Odyssey International Film Festival New York, στο Kiev Inernational Film Festival Molodist, στο Boston International Film Festival καθώς και σε πολλά άλλα φεστιβάλ. «Dialogue en Perspective» στη Μπερλινάλε 2006.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πάρκο 129 ΠΥ, Δραγατσανίου και Πραξιτέλους
(πίσω από το Praktiker-είδη κήπου, στο ύψος της 4ης Στάσης Αργυρούπολης, πρώτος παράλληλος στη Λ. Βουλιαγμένης).

Ώρα έναρξης προβολών: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

 Σινεμά στο πάρκο – δωρεάν κινηματογραφικές προβολές

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.