“Να φτιάξει ο Δήμος ειδικό χώρο για σκυλιά στο Πανί”




Συναντήσαμε το Στέφανο να βγάζει βόλτα τα 3 σκυλιά του σήμερα. Είναι ένας νέος άνθρωπος που αγαπά τα σκυλιά και μένει στον Άλιμο τα τελευταία 4 χρόνια. Έτσι, σήμερα έβγαλε τα δικά του βόλτα στο κοντινότερο πάρκο, στο λόφο Πανί.

“Τέσσερα χρόνια φωνάζουμε, ζητούμε από το Δήμο να φτιάξει στο λόγο Πανί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα σκυλιά, έτσι ώστε όταν τα βγάζουμε βόλτα, να μη χρειάζεται να τα έχουμε δεμένα”, μας λέει με αγανάκτιση. “Όταν τα έχουμε λυτά στην περιοχή εδώ, ουσιαστικά παρανομούμε, γι αυτό είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου για τα σκυλιά”.

Ο Στέφανος, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με την εκπαίδευση των σκύλων, μας είπε ότι αν τα σκυλιά που ζουν στις πόλεις δεν έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να εκτονωθούν σε ένα πάρκο, τότε θα δημιουργούν φασαρία και προβλήματα στους γείτονες.

“Τυχαία χθες βρήκα το Δήμαρχο και του είπα τα παράπονά μας. Αυτό που μου απάντησε όμως ήταν πως δε μπορεί να γίνει τίποτα”, είπε.

Η κ. Αγγελική, που εκείνη την ώρα έκανε βόλτα τον δικό της σκύλο, σχολίασε από την πλευρά της “εμείς οι Έλληνες δεν αγαπάμε τα ζώα, στο εξωτερικό υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τα σκυλιά και δεν πειράζουν κανέναν”.

“Χρειάζεται επίβλεψη του Δήμου για τα περιττώματα των σκύλων, γιατί εμείς στη βόλτα πάντα μαζεύουμε τα περιττώματα των δικών μας σκυλιών”, είπε επίσης ο Στέφανος.

Βέβαια, εκτός του ότι παρατηρήσαμε πολλές ακαθαρσίες από τα συμπαθή τετράποδα σε όλο το λόφο Πανί, είδαμε κι έναν κάτοικο της περιοχής να έχει μπει στο γήπεδο τέννις του δήμου και να έχει αφήσει ελεύθερα τα σκυλιά του εκεί μέσα…

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Να φτιάξει ο Δήμος ειδικό χώρο για σκυλιά στο Πανί”

  • 31/07/2012 at 11:14 πμ
    Permalink

    Εμένα η άποψη μου είναι ότι εαν εκπαιδεύσεις το σκύλο σου για περίπατο χωρίς λουρί και γενικότερα βασική υπακοή (που για μένα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ) και τον κοινονικοποιήσεις εγκαίρως με ανθρώπους-παιδιά-σκυλιά δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να πας στο Πανί και να τον αφήσεις ελεύθερο και να παίξεις μαζί του μιας και ο χώρος είναι τεράστιος και ενδείκνυται.
    Τώρα προφανώς πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και μια-δυο σακούλες (του σούπερ-μάρκετ) στην τσέπη σου,έτσι ώστε άμα χέσει κάπου που δεν πρέπει να κάνεις τη σακούλα γάντι στο χέρι σου,να τα μαζέψεις και να τα πετάξεις στον κοντινότερο κάδο… Κ.Υ.Ρ.Ι.Ο.Σ.!!!
    Τώρα παρόλα αυτά αν κάποιος έχει πρόβλημα και σου πει να τον δέσεις υπάρχουν 2 λύσεις….ή τον γράφεις και του λες ”τα παράπονά σου στο δήμαρχο” ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ομως το σκυλί σου είναι υπόδειγμα και ΌΝΤΩΣ ΔΕΝ ενοχλεί κανέναν!!!!…ή τον παίρνεις και πας 50 μέτρα πιο κάτω μιας και έχεις και αυτήν την δυνατότητα μιας και το Πανί είναι απέραντο.
    Τώρα άμα το σκυλί σου έχει προβλήματα συμπεριφοράς ή βρίσκεται σε μικρή ηλικία και πάνω στην εκπαίδευση δεν βρίσκω το κακό να πας στο γήπεδο του τένις ή του μπάσκετ σε ώρες που δεν έχουν προπονήσεις και να τον αφήσεις για κάνα μισαωράκι ελεύθερο να ασκηθεί και να εκτονοθεί….με την προυπόθεση πάντα πως άμα χέσει θα κάνεις ότι προανέφερα παραπάνω και ότι δεν θα δαγκώνει και τραβάει το δίχτυ του τένις για να το χαλάσει!…
    Επίσης όσον αφορά την τελευταία παράγραφο του άρθρου δεν βρίσκω το κακό και δεν μπορώ να βρω λόγο να ενοχληθεί κάποιος πέραν του ότι είναι κομπλεξικός (κατά 99% παππούς γεροπαράξενος) και του φταίνε όλα….οπότε ανατρέχουμε στην περίπτωση νούμερο 1 που ανέφερα παραπάνω….ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΣ! (και ας τον να καλέσει την αστυνομία άμα θέλει,η οποία μέχρι να έρθει θα έχει περάσει το μισαωράκι άσκησης με τον σκύλο σου και θα έχεις φύγει και ο γεροξεκούτης θα έχει δημιουργήσει τόσο χαμό για το ΤΙΠΟΤΑ!)

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.