Έλληνες πρωταθλητές στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Tango στη Ρώμη! (VIDEO)




Οι επαγγελματίες χορευτές Βαγγέλης Χατζόπουλος και Μαριάννα Κουτάντου αναδείχθηκαν πρώτοι στο Tango Salon του “4oυ European Tango Championship 2013”. Το ζευγάρι έλαβε βαθμολογία 9.317, αποσπώντας τις πιο θετικές κριτικές από την επιτροπή αξιολόγησης.

«Νιώθουμε τιμή και συγκίνηση για αυτή τη διάκριση, αλλά κυρίως για την αξέχαστη εμπειρία που ζήσαμε!», τόνισαν οι Έλληνες νικητές.

Ο Βαγγέλης Χατζόπουλος και η Μαριάννα Κουτάντου, ζευγάρι στο χορό, αλλά και στη ζωή, πέρυσι είχαν στεφθεί Δευτεραθλητές Ευρώπης στο Tango Salon. Ξεκίνησαν να χορεύουν μαζί το 2009. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβαν την δική τους σχολή, την Academia del tango (www.academiadeltango.eu).

Δείτε το χορό του ζευγαριού στο Final European Tango Championship Salón:http://is.gd/9ylzRl

Στο youtube υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά videos με χορογραφίες του ζευγαριού. Ενδεικτικά: http://is.gd/GrMDm9

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του διαγωνισμού:https://www.facebook.com/EuropeanTangoChampionshipFestival

Η φωτογραφία είναι από Rodos Tango Festival 2013 και το credit ανήκει στον Leonardos Paleologos.

Ο 29χρονος Βαγγέλης (ιδιωτικός υπάλληλος) και η 28χρονη Μαριάννα (δικηγόρος) ασχολούνται τα τελευταία πέντε χρόνια με το τάνγκο.

«Στο τάνγκο με προσέλκυσε η επικοινωνία με τον άλλο, η ελευθερία που σου δίνει να αυτοσχεδιάζεις στο επόμενο βήμα. Στο τάνγκο σαλόν χρειάζονται τρία πράγματα: μια καλή αγκαλιά, όμορφο περπάτημα με τεχνική χωρίς πολλές φιγούρες και τρίτον ν’ ακούς τη μουσική βηματίζοντας ανάλογα μ’ εκείνη», λέει ο Βαγγέλης.

«Με τσίγκλησε η άμεση οικειότητα μ’ έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις. Καλείσαι να μπεις σε μια αγκαλιά και να την ακολουθήσεις. Ως ντάμα πρέπει να εμπιστευθείς τον καβαλιέρο ακολουθώντας τη δική του πρόταση. Είμαι ατίθασος χαρακτήρας κι αυτό με δυσκόλεψε στην αρχή», συμπληρώνει η Μαριάννα, που έχει αφοσιωθεί στο τάνγκο βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη δικηγορία.

Βοηθάει το τάνγκο στη σχέση;

Βαγγέλης: «Είναι καταλυτικό, ενίοτε ισορροπεί τα πράγματα. Σ’ αγγίζει η ρουτίνα, έχεις μαζέψει μπόλικα από την καθημερινότητα; Το τάνγκο τα διαλύει. Μπορεί ο άντρας να οδηγεί και η γυναίκα ν’ ακολουθεί, υπάρχει όμως σεβασμός, δεν κάνει αυτός ό,τι του κατέβει. Ο άντρας δείχνει το δρόμο, η γυναίκα τον στολίζει, τον αναδεικνύει. Στη ζωή προσπαθούμε να μοιράζουμε τους ρόλους για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν μπορεί να τα κατευθύνει όλα ένας, δεν προλαβαίνουμε».

Μαριάννα: «Εχοντας ο καθένας τη δική του ιδιοσυγκρασία, δημιουργούν μια ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία ως ζευγάρι. Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, το αρσενικό το θηλυκό. Λειτουργούν σαν το Γιν με το Γιανγκ. Αλλο ο καβαλιέρος, άλλο η ντάμα, υπάρχει όμως ο κοινός σκοπός, η επικοινωνία. Να περάσει ο άντρας μου καλά στην αγκαλιά. Στο τάνγκο χάνεσαι, πηγαίνεις κουρασμένος και φεύγεις ξεκούραστος. Είναι μια κάθαρση ψυχής».

Ο τελικός του διαγωνισμού στο Ζάππειο συνέπεσε με τη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Βαγγέλης: «Αν δεν υπήρχε ο τελικός θα είμαστε κι εμείς σ’ αυτήν. Το μυαλό μας ήταν συγκεντρωμένο στον τελικό».

Μαριάννα : «Η διαδήλωση στο Σύνταγμα δεν ήταν μόνο μια μέρα, ευτυχώς. Μην ξεχνάτε, οι Αργεντίνοι είχαν τα ίδια. Το τάνγκο πρώτα είναι κουλτούρα και μετά χορός. Γεννήθηκε στις λαϊκές γειτονιές, οι στίχοι του μιλούν για προσφυγιά, φτώχεια, χαμένες αγάπες. Οι Αργεντίνοι βίωσαν μεγαλύτερη και πιο απότομη κρίση. Οποιος χορεύει -όχι μόνο τάνγκο- έχει συλλάβει τις αξίες σεβασμού και συνείδησης. Το τάνγκο είναι ένας τρόπος ζωής, να νοιάζεσαι τον άλλο δίπλα σου».

Το επικείμενο ταξίδι στην Αργεντινή πώς το βλέπετε;

Βαγγέλης: «Ουάου! Μεγάλη χαρά. Δεν το φανταζόμουν, απλά ήρθε. Ονειρο ζωής το Μπουένος Αϊρες. Ελπίζω πηγαίνοντας να ρουφήξω όσα περισσότερα μπορώ, να δω τη ζωή εκεί, να μάθω πράγματα».

Μαριάννα: «Για μας είναι λίγο σουρεαλιστικό να βρεθούμε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ της Αργεντινής. Είχα πάει εκεί πριν από τρία χρόνια. Κάθε τανγκέρος θέλει να πάει στην “πηγή” του τάνγκο. Χάρηκα τη γιορτή στό παγκόσμιο αυτό καμπιονάτο. Ονειρευόμουν να πάω κάποτε με παρτενέρ. Είμαι ευτυχισμένη που θα συμμετάσχω στον παγκόσμιο ημιτελικό χορεύοντας τάνγκο σαλόν, την παραδοσιακή μορφή του τάνγκο βασισμένη στην απλότητα και την κομψότητα. Δεν χρειάζονται φιγούρες και παπάδες. Υπάρχουν κώδικες, δεν είσαι μόνος σου, είσαι σ’ έναν κύκλο ζευγαριών. Χορεύοντας, διαγωνίζεσαι και στο πώς χειρίζεσαι την πίστα, στο πώς σέβεσαι τους γύρω σου».

(enet.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.