Ένταση ανάμεσα σε Κορτζίδη και Κωνσταντάτο για τα πρόστιμα στους ιστορικούς συλλόγους




(silvercity.gr)

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 110.000 ευρώ και 75.000 ευρώ στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων και τον Σύλλογο Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης», αντίστοιχα, για τις αυθαίρετες, όπως τις χαρακτηρίζει, κατασκευές που έκαναν εντός του χώρου του π. αεροδρομίου Ελληνικού.

Το σοβαρότατο αυτό θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το γεγονός και απαίτησε να ακυρωθούν άμεσα οι ανωτέρω διεκδικήσεις της ΚΕΔ από τους δύο ιστορικούς Συλλόγους.

Ενταση όμως προκλήθηκε, όταν ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος, με τους λαϊκισμούς, τις δημαγωγίες και τις λάθος τακτικές του για το π. αεροδρόμιο, άφησε ουσιαστικά ακάλυπτους τους δύο Συλλόγους και, κυρίως, τους Προέδρους τους, στων οποίων τα κεφάλια επικρέμονται τώρα τα εξοντωτικά αυτά πρόστιμα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Στην Αργυρούπολη τα σοβαρά αυτά θέματα οι δήμαρχοι τα έλυναν με έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και συζητήσεις στα γραφεία των αρμοδίων και όχι έξω από αυτά με φωνές και διαδηλώσεις», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας «Ιδού τώρα κύριοι της διοίκησης ποια είναι τα αποτελέσματα της ανικανότητάς σας και της κομματικής σας αγκύλωσης, να μην συζητάτε με τους αρμόδιους της Κεντρικής Διοίκησης».

Η τοποθέτηση αυτή του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τον εκνευρισμό του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος αντέδρασε με ειρωνείες και ύβρεις, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γ. Κωνσταντάτο, ως ….. «διαδρομιστή» (*), σημειώνοντας ότι «Εμείς έτσι λύνουμε τα θέματα, με αγώνες. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις».

Ο δήμαρχος ;όμως δεν εξήγησε, γιατί άφησε το θέμα να εξελιχθεί μέχρι το σημείο αυτό, πως θα ακυρωθούν τώρα τα καταλογισθέντα στους δύο Προέδρους των Συλλόγων υπέρογκα πρόστιμα, ποιος θα τα πληρώσει και πως οι δύο αυτοί Σύλλογοι θα παραμείνουν εκεί.

Εντύπωσε προκάλεσε η στάση του δημοτικού συμβούλου κ. Νάκη Εφραιμίδη, πρώην δημάρχου Ελληνικού, ο οποίος έδειξε να “σύρεται” πίσω από τον δήμαρχο, συμφωνώντας πλήρως με τα λεγόμενα του, ενώ ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της πρώην «Σύγχρονης Πόλης», κ. Αντ. Αλεξόπουλος, υπερθεμάτισε στο ότι «Οντως, εμείς στην Αργυρούπολη με τους δημάρχους μας, έτσι λύναμε τα θέματα και όχι με κραυγές και διαδηλώσεις», όπως τόνισε.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο σοβαρό αυτό θέμα.

Να σημειωθεί ότι, τα επιβληθέντα στους δύο Συλλόγους υπέρογκα πρόστιμα είναι άμεσα εισπρακτέα!!

(*) Ο όρος “διαδρομιστής” χρησιμοποιείται κυρίως στην δικηγορίστικη αργκό για τον δικηγόρο χασοδίκη, που σεργιανάει στους διαδρόμους των δικαστικών κτηρίων, που αποτελεί την ενσωμάτωση του δικαιώματος εκπροσώπησης του (φτωχού) κατηγορουμένου, α λα Ελληνικά, ψάχνοντας για διάφορες αρπαχτές υποθέσεις εδώ και εκεί .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.