Διαδραστικές τηλεδιασκέψεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Τη σχολική χρονιά 2012 – 13 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, συμμετείχε για δεύτερη φορά με επιτυχία, στο πρόγραμμα διαδραστικών τηλεδιασκέψεων ΟΔΥΣΣΕΑΣ, που οργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη.

Κεντρικό πυρήνα του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» αποτελεί η ανάπτυξη και η υλοποίηση διαθεματικών δραστηριοτήτων συνεργατικής οικοδόμησης της γνώσης από απόσταση μέσω διαδραστικών τηλεδιασκέψεων μεταξύ δημοτικών σχολείων.

Σκοπός του προγράμματος είναι με τη βοήθεια της τεχνολογίας να εμπνεύσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στη διαμόρφωση συμπεριφορών και αξιών φιλίας, στην ανάπτυξη της συνεργασίας με σεβασμό στις αξίες του πλουραλισμού, της κατανόησης και της ενίσχυσης της αυτονομίας, της κριτικής σκέψης και της υπευθυνότητας, μέσα σε συνθήκες κοινωνικής ελευθερίας, αυτοπροσδιορισμού και αυτόνομης κοινωνικής δράσης. (http://www.edc.uoc.gr/~odysseas/)

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου τη σχολική χρονιά 2012-13 από το σχολείο τους, συνεργάστηκαν με τους 13 μαθητές του τριθέσιου δημοτικού σχολείο Φουρφουρά Ρεθύμνου, με το περιβαλλοντικό -πολιτιστικό θέμα «τα ταξίδια του καπετάν ΣΟΣ και της παρέας του στη Μεσόγειο», πραγματοποιώντας 4 διαδραστικές τηλεδιασκέψεις.

Το πρόγραμμα συντόνιζε η Δρ. Γκέλη Μανούσου, διευθύντρια του 3ου Δημ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της Ε’ τάξης κα Γιώτα Κοκκινοπούλου, κ. Σταύρο Σαμαντζή, την υποδιευθύντρια κ. Βάνα Νάστου και τη μουσικό κ. Ευδοξία Μπανανή.
Οι 52 μαθητές των δύο σχολείων έκαναν ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, υλοποιώντας δραστηριότητες για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Μεσογείου.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, συμμετείχε χάρη στη συμβολή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου, την οποία και ευχαριστούμε, για την απόκτηση του εξοπλισμού που επέτρεψε την πραγματοποίηση των τηλεδιασκέψεων από το χώρο του σχολείου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 8 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
1ο Δ.Σχ. Αίγινας, 3ο Δ. Σχ. Κισσάμου (Χανιά), Δ.Σχ. Ναυστάθμου Σούδας (Χανιά), Λεόντειο Δ. Σχ. Πατησίων (Αθήνα), 3ο Δ. Σχ. Αγ. Δημητρίου (Αθήνα), Δ. Σχ. Φουρφουρά Ρεθύμνου,
15ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας, Δ.Σχ. Άδελε Ρεθύμνου (Ρέθυμνο).

 

Στιγμιότυπο από την 4η τηλεδιάσκεψη 7/6/2013, την οποία παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος κα Ασημακοπούλου Κατερίνα, η δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα Άννα Βρεττού, η κα Aλήμπαλη Ελένη, και ο Καπετάν ΣΟΣ. Την 1η τηλεδιάσκεψη είχαν παρακολουθήσει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αγίου Δημητρίου κας Αρετή Τζαμπατζόγλου και ο Σχολικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Λαζαρίδης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.