Δελτίο Τύπου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα πρόστιμα σε Πόντιους και Κρήτες




Ποιος ευθύνεται για την εκδίωξη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» από τις εγκαταστάσεις τους;
Ο λαός μας και η αυτοδιοίκηση δέχονται αυτές τις μέρες την νέα ολομέτωπη ληστρική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος τους. Μια επίθεση που για τους δήμους περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών τους.
Ο δήμος μας για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων της αυτοδιοίκησης και στο πλευρό των εργαζομένων και των πολιτών.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται αδιάκοπα επίθεση με κάθε λογής αθλιότητες ορισμένων σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη.
Ένα από τα τελευταία δείγματα αυτής της επίθεσης:
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Για τη διευκόλυνση της εκποίησης εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει η επιχείρηση εκδίωξης όλων των φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, συλλόγων και ομοσπονδιών, που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις εντός του πρώην αεροδρομίου, αδιαφορώντας πλήρως για την κοινωνική σημασία του έργου τους.
Τελευταία πράξη αυτής της επιχείρησης αποτελούν τα πρωτόκολλα που θυροκόλλησε, στις 28/6/13, η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων και στο Σύλλογο Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης». Με αυτά η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά αποβάλει την Ένωση και το Σύλλογο από τις εγκαταστάσεις τους στην πρώην αμερικανική βάση του Ελληνικού και καθορίζει πρόστιμα 109.206,72€ και 74.832,58€ σε βάρος της Ένωσης και του Συλλόγου αντίστοιχα για τη χρήση των εγκαταστάσεων τους από τον Ιούνιο του 2008 έως σήμερα.
Ο Δήμος μας για τα θέματα των φορέων που δραστηριοποιούνται στο πρώην αεροδρόμιο έχει κάνει (μόνος του, με τους όμορους δήμους και με τους ίδιους τους φορείς) κατ επανάληψη παρεμβάσεις στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα όσοι είναι υπέρ της «αξιοποίησης» του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, χωρίς να κρύβουν την εχθρότητα τους απέναντι σε κάθε κινητοποίηση, βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και λένε ότι φταίει ο δήμαρχος γιατί δεν έλυσε το πρόβλημα με «παρεμβάσεις και συζητήσεις στα γραφεία των αρμοδίων και όχι έξω από αυτά με φωνές και διαδηλώσεις».
Αντί δηλαδή να καταδικάσουν την κυβέρνηση για την αποβολή των συλλόγων από το Ελληνικό και για τα πρόστιμα εις βάρος τους επιτίθενται στο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που τους υπερασπίζονται όπως και τη δημόσια περιουσία και με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.
Δεν έχουν καταλάβει ότι μόνο τον εαυτό τους μπορούν να κοροϊδέψουν πλέον όσοι ισχυρίζονται ότι κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης όπως η οικονομική καταλήστευση του λαού με κάθε τρόπο, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας κλπ και οι συνέπειες τους αντιμετωπίζονται με παρεμβάσεις στα γραφεία των αρμόδιων. Ποια, αλήθεια, παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ, Δήμοι) για τις κυβερνητικές αποφάσεις που την διαλύουν λήφθηκε, έστω και στο ελάχιστο, υπόψη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις;
Η τριετής εμπειρία εφαρμογής των μνημονίων δείχνει ότι αυτά τα θέματα θα κριθούν πρωτίστως στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.