Ο Πανάς για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας




Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το μέτρο της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας:

«Δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετος, με την απόφαση κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τη μεταφορά του προσωπικού της, στην Ελληνική Αστυνομία.
Πρόκειται για μια απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη της τον τρόπο λειτουργίας των πόλεων, γι’ αυτό και η εφαρμογή της θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Αντί, λοιπόν, να ληφθούν μέτρα και πολιτικές, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου, των μέσων, του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, που απαιτεί η σημερινή πραγματικότητα, η Πολιτεία προχωρά στην κατάργησή της.
Όσοι προωθούν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν μας απαντούν πως θα λειτουργήσει χωρίς αυτήν ένας Δήμος σαν το δικό μας. Πως θα προστατευθούν από την ανάπτυξη παράνομων χρήσεων τα 60 σχεδόν χιλιόμετρα της παραλίας μας. Πως θα υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στη στάθμευση και κυκλοφορία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επισκέπτονται την περιοχή μας χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες. Πως θα διαφυλάξουμε τον οικιστικό χαρακτήρα και την απαράμιλλη ομορφιά της πόλης μας, χωρίς τον απαραίτητο μηχανισμό ελέγχου; Ποιοι θα ασκήσουν τις δεκάδες αρμοδιότητες που σήμερα ασκεί η Δημοτική Αστυνομία.
Όσο δεν μας απαντούν στα ερωτήματα αυτά, τόσο δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι πήραν «μια απόφαση του ποδαριού». Και με την απόφαση αυτή, οδηγούν τις πόλεις μας σε παράλυση και την καθημερινότητα των πολιτών σε διάλυση.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι θα είναι και πάλι η Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοί της αυτοί που «θα πληρώσουν το λογαριασμό» για τις λανθασμένες αποφάσεις του παρελθόντος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία, επειδή κάποιοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τους στόχους που υποσχέθηκαν, μέσα από την υπογραφή ανεφάρμοστων μνημονίων.»

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.