1ο Βραβείο στην Ευρώπη για το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης




Το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης κέρδισε το 1ο βραβείο, ανάμεσα σε 44 χώρες, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ενεργειακές γειτονιές».
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 28 Ιουνίου 2013, σε αίθουσα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης ο κ. Χρήστος Τσάμης, καθηγητής, υπεύθυνος του προγράμματος και τρείς μαθητές, εκ μέρους του Δήμου η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης κα Ελεονώρα Γαλανοπούλου και εκ μέρους του Προγράμματος η συνεργάτης του ΚΑΠΕ ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ) κα Γεωργία Βεζυργιάννη.
Το πρόγραμμα αφορούσε στην εξοικονόμηση ενέργειας στις γειτονιές με στόχο τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στις πόλεις και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το 7ο Λύκειο με περιβαλλοντικές δράσεις εξοικονόμησε ενέργεια 65%, αποτέλεσμα πιστοποιημένο με μετρήσεις της ΔΕΗ.
Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει θετικά και στον ευρύτερο στόχο εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα 20% έως το 2020, όπως έχει οριστεί από το πανευρωπαϊκό «Σύμφωνο Δημάρχων» (Covenant of Mayor’s), στο οποίο επίσημο μέλος είναι και ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

(7lyk-n-smyrn.att.sch.gr)

Το Σχολείο μας, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχιών του σε διάφορες δραστηριότητές του, κατήγαγε άλλη μία νίκη στο πλαίσιο Περιβαλλοντικού Προγράμματος πού υλοποίησαν καθηγητές και μαθητές του.

Συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), έλαβε την πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο, και πήρε την πρωτιά και μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών πού συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Έτσι στις 28 Ιουνίου 2013 τρείς μαθητές και ένας καθηγητής θα εκπροσωπήσουν, όχι μόνο το Σχολείο μας, αλλά την Ελλάδα ολόκληρη, στην Τελετή Βράβευσης της καλύτερης Ενεργειακής Γειτονιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πού θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό έργο « Energy Neighborhoods2 » στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη ο παραπάνω διαγωνισμός μεταξύ ομάδων πολιτών (ενεργειακές γειτονιές) από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το Σχολείο μας συμμετείχε με τρείς ενεργειακές γειτονιές ενταγμένες σε Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, πού διακρίθηκαν όλες, με αποκορύφωμα την ενεργειακή γειτονιά «7ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης (Εστία1)», η οποία, όπως αναφέρεται παραπάνω, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η ενεργειακή γειτονιά που κέρδισε το βραβείο έδρασε υπό το συντονισμό του φυσικού κ. Τσάμη, ενώ οι δύο άλλες είχαν υπεύθυνους καθηγητές τον κ . Καλάκο και τον κ. Καζάζη. Οι μαθητές της νικηφόρας ομάδας είναι οι Λέλα Χατζηελευθερίου, Μαρία Δεμέστιχα και Δήμητρα Κοκκινάκη από την Α’ Λυκείου και Χρήστος Συριόπουλος και Μαρία Λυκούδη από τη Β’ Λυκείου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.