Κόρμπι Βάρης – η πλατεία ήταν γεμάτη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και πολυάριθμων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου τα εγκαίνια της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Κόρμπι Βάρης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης – ανακατασκευής της.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Κόρμπι». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος, κ. Σπύρος Πανάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κόρμπι», κ. Ιωάννης Δαμανάκης, ενώ παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η κ. Γεωργία Μαρτίνου, Βουλευτής και Δημοτική Σύμβουλος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτριος Μπελετσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Ελευθέριος Αργυρουδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Μαρία Σίνα, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Βούλας κ. Αλεξάνδρα Κάρτσωνα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Καπετανέας, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.
Μετά τον αγιασμό, οι κ.κ. Πανάς και Δαμανάκης έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Λαογραφικό Όμιλο ΣΕΜΕΛΗ, που παρουσίασε χορούς από την παράδοση της Μικράς Ασίας.
Κατά το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, αποκτά νέο πρόσωπο. Αξιοποιώντας αποκλειστικά ίδιους πόρους του Δήμου μας, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την πλήρη ανάπλαση και ανακατασκευή της. Με σκοπό να γίνει πιο λειτουργική, πιο φιλόξενη, πιο ασφαλής, πιο όμορφη.

Με συστηματική δουλειά και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου, τα έργα υλοποιήθηκαν ταχύτατα. Με αποτέλεσμα να παραδίδουμε, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ένα έργο που αναβαθμίζει ριζικά το δημόσιο χώρο και συμβάλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Παραδίδουμε στους πολίτες μια πλατεία την οποία θα μπορούν να χαίρονται στην καθημερινότητά τους και στον ελεύθερο χρόνο τους. Μια πλατεία – στολίδι, για την οποία θα μπορούν να είναι υπερήφανοι.»

Ο κ. Πανάς αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του Δήμου, σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής, στην τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου, για την κατασκευή της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία και νέας πλατείας στον παρακείμενο χώρο, τις μελέτες και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της οδικής σήμανσης, την υλοποίηση κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης κ.ά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Πανάς, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου «Κόρμπι» για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με το έργο αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι, όταν υπάρχει θέληση και σωστός συντονισμός, κάθε στόχος μπορεί να γίνει εφικτός. Εμείς θα συνεχίσουμε, με αυτή ακριβώς τη λογική. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην κρίση με δουλειά, με αποτελεσματικότητα, με επιμονή και αισιοδοξία.»

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.