Το Κούγκι, το εθνόσημο και η καθυστερημένη αντίδραση του κ.Κωνσταντέλλου




Μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η καθυστερημένη αντίδραση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Βάρης – Βάρκιζας – Βουλιαγμένης, για τα λεκτικά  επεισόδια με τους εθελοντές του κάμπινγκ που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Ιουνίου.

Άπαντες ήταν παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα τρεις κάμερες κατέγραφαν τη συνεδρίαση.

Χρειάστηκε να περάσει μια βδομάδα για να θυμηθεί ο κ.Κωνσταντέλλος ότι εκείνο το βράδυ ειπώθηκε ότι “εδώ θα γίνει Κούγκι” αλλά ξέχασε ότι το λάδι στη φωτιά έριξε το  “θα φωνάξω την αστυνομία για να σας πετάξει έξω”.

Αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ που ήταν παρόντες το βράδυ εκείνο, δεν άκουσαν καλά.

Χρειάστηκε να περάσει μια βδομάδα για να τους το θυμίσει το notia.gr και το notia.gr που δημοσίευσαν το βίντεο με τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Και όλοι το εκμεταλλεύτηκαν με τον τρόπο τους.

Δυστυχώς τα φαινόμενα της κεντρικής  πολιτικής σκηνής με τα βίντεο και τις οργισμένες ανακοινώσεις πέρασαν και στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Και μπορεί στο τρίτο Β οι κάτοικοι να μην έχουν νιώσει την κρίση (άρα ούτε οι εκπρόσωποί τους στο Δημοτικό Συμβούλιο), αλλά στα άλλα δύο Β η ανεργία έχει χτυπήσει τους κατοίκους και οι επιπτώσεις της είναι φανερές. Το αντιλαμβάνονται αυτοί που  γυρνάνε έξω και αφουγκράζονται τα προβλήματα των πολιτών.

Και όπως είπε ο Παναγιώτης Καπετανέας: “εδώ μέσα συζητάμε δύο ώρες αν θα βάλουμε το εθνόσημο στις επιστολές αλληλογραφίας και ο κόσμος έξω καίγεται…”

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ.Κωνσταντέλλου για τα λεκτικά επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απαράδεκτες απειλές και ύβρεις σε βάρος Τοπικών ΜΜΕ και του Δημ. Συμβουλίου στα 3Β

Ο Δήμαρχος έδωσε άδεια για την παράνομη ύδρευση του κάμπινγκ Βούλας και το φεστιβάλ “Αποποινικοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών” αλλά μετά το μετάνιωσε…. Ήταν όμως πλέον αργά.

Πρωτόγνωρα περιστατικά για τα χρονικά του Δήμου μας συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρέθηκε η ομάδα εθελοντών που αυτόκλητα εγκαταστάθηκε πριν αρκετό καιρό στις εγκαταστάσεις που άνοιξε στο κοινό ο Δήμος στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Οι αυτοδιαχειρίζοντες (!!!!!) τον χώρο σε συνενόηση με τον Δήμαρχο, που ενόψη προεκλογικής περιόδου λέει ναι σε όλα και σε όλους, έστειλε συνεργείο του Δήμου να σπάσει την άσφαλτο μπροστά από τις εγκαταστάσεις για να περάσουν τις παροχές νερού.

Όταν η Αστυνομία αντιλήφθηκε ότι εκτελούντο οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια, παρενέβη και συνέλαβε, στέλνοντας στο αυτόφορο δύο εκ των παρευρισκομένων εθελοντών, αφού το συνεργείο του Δήμου είχε ήδη αποχωρήσει.

Από τη στιγμή εκείνη ο Δήμαρχος, κατά την προσφιλή του μέθοδο, άδειασε τους μέχρι πριν λίγο συνοδηπόρους του εθελοντές και με δημόσιες ανακοινώσεις του, τους έριξε στην πυρά. Το ίδιο έκανε την επόμενη μέρα όταν αντιλήφθηκε ότι η άδεια που είχε δώσει για το διήμερο φεστιβάλ αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών, είχε άκρως αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους και δημότες της περιοχής μας.

Εξέδωσε λοιπόν ανακοινώσεις ότι αντιτίθεται στην εκδήλωση, ότι είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται και πρέπει να παρέμβει η Αστυνομία και άλλα θεατρινίστικα, στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από τα όσα θα γίνονταν τις επόμενες δύο ημέρες που όμως τελικά η τοπική κοινωνία του χρέωσε καθ’ ολοκληρίαν.

Το ότι ο Δήμαρχος χορήγησε την άδεια και διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί στην επιτυχή διεξαγωγή του φεστιβάλ επιβεβαιώθηκε από την δημόσια τοποθέτηση ενός εκ των επικεφαλής των διοργανωτών-εθελοντών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 3 Ιουνίου.

Όλα τα ανωτέρω δημιούργησαν μια σειρά από πρωτόγνωρες για την περιοχή μας συμπεριφορές-ενέργειες και κλίμα έντασης. Άνθρωποι των τοπικών ΜΜΕ (vimaonline.gr) προπηλακίστηκαν στην είσοδο του πρώην Κάμπινγκ Βούλας και έλαβαν άνανδρα απειλητικά μηνύματα από άγνωστο αποστολέα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο προπηλακίστηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του και ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Γεωργουλόπουλος απειλήθηκε από έξαλλο αλλόφρονα «εθελοντή» ότι θα του «πάρει το κεφάλι»(!!!!!) και ότι «εδώ θα γίνει το Κούγκι»(!!!!) αναγκάζοντάς τον να διακόψει τη συνεδρίαση.

Στην ένταση που δημιουργήθηκε αποδίδουμε και την ολική καταστροφή που υπέστη η ιστοσελίδα του δημοτικού μας συνδυασμού, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από ψηφιακές επιθέσεις αγνώστων οι οποίοι πριν την καταστρέψουν ανήρτησαν απειλητικές φωτογραφίες.

Με μεγάλη λύπη αλλά και συγχρόνως οργή καταγγέλλουμε συνολικά όλους όσους, γνωστούς ή αγνώστους, άμεσα ή έμμεσα δημιούργησαν πυροδότησαν ή συμμετείχαν σε απειλές, σε προπηλακισμούς και σε ύβρεις που δεν ταιριάζουν στη αντίληψή μας για το πως πρέπει να λειτουργούν εν έτη 2013 τα δημοτικά δρώμενα και η τοπική κοινωνία.

Καταγγέλλουμε επίσης την καταστροφική για τα τοπικά ήθη στάση και την ανικανότητα του Δημάρχου, που για πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη επέτρεψε να μετατραπεί η τοπική πολιτική σκηνή σε ρωμαϊκή αρένα χαμηλής υποστάθμης, όπως επίσης και όσους εκ των Δημοτικών Συμβούλων που προς άγραν ψήφων και σε απέλπιδα προσπάθεια ανεύρεσης εκλογικού ακροατηρίου, λαϊκίζοντας χάιδεψαν ακόμα και όσους εκ των εθελοντών ξεπέρασαν κάθε όριο.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.