Nemo 33, η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Αν θέλετε να νιώσετε την εμπειρία μιας κατάδυσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να βουτήξετε στα βαθιά τότε η πισίνα Nemo 33 είναι αυτό που σας ταιριάζει. Απολαύστε την εμπειρία της κατάδυσης στη βαθύτερη πισίνα στον κόσμο.

Η Nemo 33 είναι η βαθύτερη εσωτερική πισίνα στον κόσμο και βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Το μέγιστο βάθος της είναι 34,5 μέτρα και περιέχει περίπου 2,7 εκατομμύρια λίτρα νερό, εξαιρετικά φιλτραρισμένο αλλά όχι χλωριωμένο. Το νερό που γεμίζει την πισίνα θερμαίνεται από ηλιακούς συλλέκτες για να κρατήσει θερμοκρασία περίπου 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το συγκρότημα σχεδιάστηκε από το Βέλγο ειδικό στις καταδύσεις John Beernaerts το 2004 ως χώρος πολλαπλών χρήσεων, κατάδυσης, αναψυχής, καθώς και παραγωγής ταινιών αφού η πισίνα διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Ο John Beernaerts οραματίστηκε ένα γιγαντιαίο, πολύπλοκο εσωτερικό χώρο καταδύσεων, γεμάτο από υποβρύχιες σήραγγες, που προσομοιάζουν με τα υποβρύχια σπήλαια που βρίσκονται στη θάλασσα στα 10 μέτρα βάθους. Η Nemo 33 είναι ο τύπος της πισίνας μπορείτε να χαθείτε αν δεν είστε προσεκτικοί!

Η πισίνα είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο και οι επαγγελματίες εκπαιδευτές της πισίνας μπορούν να σας παρέχουν την απαιτούμενη κατάρτιση για να κάνετε καταδύσεις, εάν είστε αρχάριος. Σε διάφορα βάθη της πισίνας υπάρχουν παράθυρα για τους επισκέπτες που μπορούν να βλέπουν μέσα στο νερό.

Η Nemo 33 χρειάστηκε επτά χρόνια για να κατασκευαστεί και λειτουργεί από το 2004 έχοντας επίσης ειδικό χώρο αφιερωμένο στην επιστημονική έρευνα.

http://www.youtube.com/watch?v=xUlE4ZxfDfY

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.