«Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» (EIKONEΣ)





Η Σχολή Κρουστών Οργάνων «Σπύρος Λιβιεράτος» και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού της Αργυρούπολης οργάνωσαν μια υπέροχη βραδιά στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο.

Στο πρώτο μέρος, παρακολουθήσαμε μια μικρή συναυλία με κρουστά, ελεύθερα solo στα drums, παραδοσιακά τραγούδια, ορχηστρικά κομμάτια.

Στη συνέχεια η παράσταση που ήταν βασισμένη στο παραμύθι «ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» κράτησε καθηλωμένους τους θεατές μέχρι το τέλος της.

Μέσα από μια μηχανή του χρόνου ο Άγγλος Αριστοκράτης Φιλέας Φογκ μας ταξίδεψε σε διάφορες χώρες της παλιάς εποχής και του σήμερα.

Το ταξίδι είχε πολλές στάσεις.

Στην Αγγλία του τότε και του σήμερα, στην Αίγυπτο με τις τελετές στους θεούς αλλά και στην σημερινή με μοντέρνα τραγούδια σε Αιγυπτιακή γλώσσα, και ενδιάμεση στάση στην Μεσόγειο με ρυθμούς Ελληνικούς.

Η Ινδία, η Κίνα, η Ιαπωνία αλλά και η Αμερική ήταν στάσεις του ταξιδιού αυτού.

Τόσο οι πολύχρωμες στολές όσο και τα μουσικά ακούσματα της κάθε χώρας μέσα από ρυθμούς Hip Hop και Zumba έδιναν στοιχεία της παράδοσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το finale του ταξιδιού ήταν μια χορογραφία από δύο μαθήτριες που συνέθεσαν και παρουσίασαν οι ίδιες.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι δάσκαλοί μας κα Χριστιάννα Σκιαδά και κος Αντρέας Νικόλης μαζί με τους μαθητές τους που καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχο κ. Χρήστος Κορτζίδης, η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής κα Ζωή Ράικου, δημοτικοί σύμβουλοι. και μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.