Aποκαλύφθηκε παράνομο ιδιωτικό σχολείο στο Ελληνικό – Τι θα γίνει με τους μαθητές




Το απίστευτο σκάνδαλο με το ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο στο Ελληνικό αποκάλυψε η ίδια η ΟΙΕΛΕ. Οι γονείς είχαν πληρώσει κανονικά τα δίδακτρα για “άκυρους” τίτλους σπουδών των παιδιών τους. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές μεταφέρονται σε δημόσια ή άλλα ιδιωτικά σχολεία για να μην χάσουν τη χρονιά.
Πρόκειται για το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο “Ευρωπαϊκό Πρότυπο – Καργιωτάκης – Κόλλιας” που βρίσκεται επί της Ροδοπόλεως 26 στο Ελληνικό και λειτουργούσε παράνομα τα τελευταία τρία χρόνια.

Οπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο δεν έχει νόμιμο εκπρόσωπο, δεν έχει νόμιμα διορισμένο διευθυντή και ως εκ τούτου η λειτουργία του – άρα και η έκδοση τίτλων – είναι παράνομη.

Ομως η ανομία δε σταματά εδώ. Ο φερόμενος ως “ιδιοκτήτης” του σχολείου Γεώργιος Καργιωτάκης, που υπογράφει σημαντικά διοικητικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών, δεν μπορεί νομικά να εκπροσωπεί το σχολείο, διότι είναι διορισμένος δημόσιος εκπαιδευτικός (μαθηματικός) σε σχολείο του Πειραιά.

Οπως μάλιστα κατήγγειλε στο Newsit o Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός “αυτο είναι παράνομο και ήδη διενεργείται ΕΔΕ εναντίον του εκπαιδευτικού αυτού διότι είχε εγκαταλείψει τη θέση του. Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση επίορκου δημοσίου υπαλλήλου”.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς περισσότερα απο 100 παιδιά κινδύνεψαν να μείνουν στον αέρα ενώ οι γονείς τους είχαν πληρώσει κανονικά τα δίδακτρα. Τα παιδιά αυτά όμως θα έπαιρναν “άκυρους” τίτλους σπουδών.

ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Μετά τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, ο Διευθυντής Π.Ε. Δ’ Αθήνας Ν. Τσακωνάκος ενήργησε αστραπιαία προκειμένου να μη χάσουν τη χρονιά οι μαθητές του παράνομου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εξέδωσε εντολή για να μετεγγραφούν άμεσα οι μαθητές του σχολείου σε δημόσια σχολεία ώστε να αποσοβηθούν προβλήματα έκδοσης ενδεικτικών και απολυτήριων τίτλων.

 

ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ΟΙΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός “εν έτει 2013 η ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Παιδείας έχει κορυφωθεί. Υπάρχουν σήμερα ιδιωτικά σχολεία που λένε οτι δίνουν ισότιμους τίτλους με το Δημόσιο, που ξεγελούν τους γονείς, που εμπαίζουν την κοινωνία χωρίς να υπάρχει έλεγχος όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι του Υπουργείου Παιδείας. Απλώς να θυμίσω το μεγάλο σκάνδαλο του 2005 των πλαστών τίτλων χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα, όπου χωρίς να φοιτούν, έπαιρναν απολυτήρια με 20 και μέσω ΑΣΕΠ είναι σήμερα διορισμένοι στο Δημόσιο, χωρίς να κατέχουν γνώσεις και δεξιότητες και αυτή τη στιγμή έχουν κλέψει τις θέσεις των μαθητών που έχουν φοιτήσει νόμιμα.

Αυτό συνεχίζεται και διαιωνίζεται και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, άμεσα, να δώσει ένα τέλος σε αυτά τα σχολεία που λειτουργούν με αυτον τον τρόπο, δηλαδή παράνομα. Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν στην κοινωνία με καινοτομίες, όμως υπάρχουν και σχολεία οπου λειτουργουν εις βάρος της κοινωνίας εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των γονιών για μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά τους. Πάνω εκεί παίζουν με τις ευαίσθητες ψυχές των μαθητών και με τις άδεις τσέπες των γονιών λόγω κρίσης”.

(newsit.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.