Το τελευταίο αντίο στον 8χρονο Χρήστο




«Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε χθες το απόγευμα η κηδεία του μικρού Χρήστου.

Πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κοιμητήριο της Δάφνης για να αποχαιρετήσουν το μικρό αγγελούδι.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς και η γιαγιά του αγοριού που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως το σπλάχνο τους «έφυγε» τόσο άδικα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00. Μέσα και έξω από τον Ναό επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ στην είσοδό του βρίσκονταν τόσο ο προπονητής όσο και ολόκληρη η ομάδα της Διάπλασης, σύλλογος στον οποίο αθλούταν ο Χρήστος.

photo 4

Η θλίψη και η οδύνη ήταν έκδηλες όχι μόνο στο ναό, αλλά σχεδόν παντού γύρω από αυτόν, όπου άνθρωποι περπατούσαν με πρόσωπα σκυθρωπά και προβληματισμένα για το τι είχε συμβεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο προπονητής του νεαρού αγοριού, Σάκης Καριοφύλλης, ο οποίος έκλαιγε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της τελετής στρέφοντας το κεφάλι του προς τον ουρανό. Στην ίδια κατάσταση και οι συμπαίκτες του Χρήστου που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι ο φίλος τους δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας το ολόλευκο φέρετρο με τη σωρό του αδικοχαμένου παιδιού οδηγήθηκε στο τάφο. Εκεί ράγισαν καρδιές όταν η μητέρα συντετριμμένη φώναζε το όνομα του παιδιού της.

Ο τραγικός πατέρας ντυμένος στα λευκά έριξε χώμα στην τελευταία κατοικία του Χρήστου παρακαλώντας τους παρευρισκομένους να τοποθετήσουν στο μνήμα μόνο λευκά λουλούδια, με ανθρώπους από την Δημοτική Αστυνομίας να ανταποκρίνονται στην παράκλησή του. Στη συνέχεια θέλησε να ζητήσει συγνώμη από τους παρευρισκομένους λέγοντας: «Πολλοί από εσάς φέρατε στεφάνι. Θέλω να σας ζητήσω συγνώμη που τα πέταξα, γιατί το παιδί μου δεν πέθανε αλλά κοιμάται. Το καλό που σας θέλω όσοι έχετε παιδιά να τα προσέχετε γιατί θα έχετε να κάνετε μαζί μου».

Στη συνέχεια ο προπονητής του μικρού Χρήστου αγκάλιασε τον πατέρα προσπαθώντας να του συμπαρασταθεί και στρεφόμενος στον κόσμο είπε: «Την Κυριακή όλοι στο γήπεδο. Ο αγώνας θα γίνει προς τιμήν του Χρήστου και στο τέρμα θα είναι αυτός».

Θλίψη και πόνος. Μόνο αυτά επικρατούσαν. Και πάρα πολλά γιατί;

(minifootballnews.gr)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Το τελευταίο αντίο στον 8χρονο Χρήστο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.