Αιμίλιος Βουγιουκλάκης:“να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες ο δήμος Γλυφάδας”




vougiouklakis 400

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την ανάγκη να δημιουργήσει ο Δήμος ένα φιλικό περιβάλλον, που θα προσελκύσει τους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην πόλη , επεσήμανε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Δήμου Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Όπως τόνισε ο κος Βουγιουκλάκης, η ολοένα αυξανόμενη ανεργία των νέων καθιστά αναγκαία όσο ποτέ τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πλήττει τη γενιά μου αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία. Η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους ανθρώπους της πόλης πρέπει να αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα. Και θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν μόνο μένω του ιδιωτικού τομέα, στηρίζοντας έμπρακτα την επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του υπογράμμισε ότι ένας οικονομικά αυτάρκης και εύπορος Δήμος έχει τη δυνατότητα και οφείλει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογράμμισε ότι η Γλυφάδα μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο σε εμπορικό κέντρο υπερτοπικού χαρακτήρα, στοιχείο που αφενός θα φέρει έσοδα στο Δήμου, αφετέρου θα δημιουργήσει επιπλέον τομείς απασχόλησης, μειώνοντας έτσι τους δείκτες ανεργίας στην πόλη.

«Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να διαμορφώσουμε ένα φιλικό αναπτυξιακό περιβάλλον, δημιουργώντας κίνητρα, ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες. Και τέτοια θα μπορούσαν να είναι η απαλλαγή για κάποιο χρονικό διάστημα από τα δημοτικά τέλη, η παροχή διευκολύνσεων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις, η τακτική ενημέρωση των υποψήφιων επιχειρηματιών, καθώς και η εξολοκλήρου ανάληψη των προβλεπόμενων διαδικασιών κάθε φακέλου από τη νομική υπηρεσία του Δήμου», ανέφερε.

Κλείνοντας ο κος Βουγιουκλάκης την εισήγησή του ξεκαθάρισε ότι η Γλυφάδα έχει και το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους Δήμους για να υλοποιήσει αυτές τις κινήσεις. «Χρειάζεται μόνο η βούληση. Και αυτή τη στιγμή η βούληση όλων μας πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τη δοκιμαζόμενη νέα γενιά της πόλης μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.