Nέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Μηδαλέζα Βάρης




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας, ο οποίος θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά και θα καλύψει τις ανάγκες προσχολικής αγωγής και φροντίδας των παιδιών της περιοχής.
Πρόκειται για ένα έργο ύψους 609.625 ευρώ, που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ. Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι δυναμικότητας 30 θέσεων και έχει σχεδιαστεί με βάση τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Περιλαμβάνει δύο αυτόνομα συγκροτήματα, για τη φιλοξενία 20 νηπίων και 10 βρεφών αντίστοιχα, με αίθουσες απασχόλησης, ύπνου, χώρους υγιεινής κτλ. Επίσης, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, με ειδικά σχεδιασμένες φυτεύσεις, παιδική χαρά νηπίων, καθιστικούς χώρους και στέγαστρα.
Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 344,08 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 573,5 τ.μ. και κατανέμεται σε δύο ορόφους, με 179,02 τ.μ. στο ισόγειο και 165,06 τ.μ. στον όροφο. Παράλληλα, για την κάλυψη των βοηθητικών αναγκών του σταθμού προβλέπεται υπόγειο εμβαδού 179,02 τ.μ.
Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς επισκέφθηκε το χώρο παρουσία του Προέδρου του ΟΑΠΠΑ κ. Γιάννη Νιτερόπουλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Υπεύθυνου για τους Παιδικούς Σταθμούς κ. Νίκου Ζαχαράτου και των υπηρεσιακών παραγόντων και δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας ο Δήμος μας αποκτά μια ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική υποδομή, που θα βοηθήσει στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τις ανάγκες της εργαζόμενης οικογένειας και να αναβαθμίσουμε συνολικά τις συνθήκες φροντίδας και κοινωνικής προστασίας σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιήθηκε με την επιμέλεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στη θετική συμβολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής της Βάρης. Η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας δείχνει ότι όλοι μαζί μπορούμε, με συνέπεια, συνέχεια, αποτελεσματική διεκδίκηση και δουλειά, να υπερβούμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, προς όφελος των συμπολιτών μας.»

ο κ. Νιτερόπουλος, Πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, ο κ. Ντίνης, Εργοδηγός, ο κ. Πανάς, Δήμαρχος, ο κ. Νάτσης, Εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας «ΝΑΤΣΗΣ-ΜΠΛΙΘΙΚΙΩΤΗΣ», ο κ. Ζαχαράτος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Υπεύθυνος για τους Παιδικούς Σταθμούς, η κα. Καραστεφάνου, Υπεύθυνη έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η κα. Ρούσσου, Προϊσταμένη Πρασίνου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.