Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης σε 326 άτομα
Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του, που απαρτίζουν την Ομάδα Σκολίωσης – Κύφωσης, προσέφεραν ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΥΦΩΣΗΣ & ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ στους μαθητές καθώς και στους γονείς τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Ηλιούπολης.

Η εξέταση έγινε σε μαθητές 5ης & 6ης Δημοτικού και σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Παράλληλα στην ειδική εξέταση υπεβλήθησαν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και άλλοι δημότες που είχαν κάποιον πόνο στην σπονδυλική τους στήλη.
Οι εξετάσεις διήρκεσαν 8 ημέρες, και πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου (Αγίου Κωνσταντίνου 7). Συνολικά εξετάστηκαν 326 άτομα, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είχε πρόβλημα κύφωσης και κυρίως τα παιδιά.

Πρόθεση του Συλλόγου αλλά και του Δήμου είναι η επανάληψη των προληπτικών εξετάσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότερα άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 9706347.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698,
email: [email protected], URL: www.osteocare.gr , www.facebook.com/osteoporosis
http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR , http://twitter.com/#!/Osteoporosis_GRΟ Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.