Ν. Σοφιανός: “Αγώνες σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό κράτος”
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα την πολιτική πρόταση του Κόμματος. Στην εκδήλωση υπήρξε μαζική προσέλευση εργαζομένων και ιδιαίτερα νεολαίας.

Ο Ν. Σοφιανός, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των Θέσεων του Κόμματος, αναφέρθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει θέσεις για το σήμερα, σημειώνοντας ότι στόχος όλων όσοι ασκούν αυτήν την κριτική είναι να αλλοιώσουν τη στρατηγική και τον τρόπο δουλειάς του Κόμματος.

Φέρνοντας παραδείγματα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, τόνισε ότι σε αυτούς πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις, οργανώνοντας αυτήν την πάλη και βάζοντας διεκδικητικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει ανάσες στο σήμερα. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτοί οι αγώνες και το διεκδικητικό πλαίσιο μπαίνουν πάντα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό κράτος αφού διαφορετικός δρόμος δεν μπορεί να δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα του λαού και των εργαζομένων.

Ορμώμενος από τις εξελίξεις στην Κύπρο, σημείωσε ότι αποδεικνύουν ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορεί παρά μόνο δεινά να φέρει στο λαό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ιστορικής σημασίας άρνηση του ΚΚΕ για συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

(902.gr)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.