Χαμός με τα ανείσπρακτα 750.000 και τους άγνωστους οφειλέτες του Δήμου Ν. Σμύρνης…




(e-epikaira.gr)

 Ούτε την παραμικρή προσπάθεια δεν κάνουν οι ιθύνοντες του Δήμου Νέας Σμύρνης να ζητήσουν συγνώμη για την ανικανότητά τους όχι μόνο να εισπράξουν  αλλά και να βρουν έστω ποιοι τους χρωστάνε τα 750 χιλιάρικα που αποκαλύψαμε στο περασμένο φύλλο των Επικαίρων. Μάλιστα μπροστά στην πίεση του Νίκου Στέφου, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Δήμου δημιουργήθηκε από το 1994 και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να την κλείσουν!

Οι συγκλονιστικές αυτές ομολογίες έγιναν κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και μετά από επίμονες ερωτήσεις του επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη». Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση στην τελευταία έκθεση των ορκωτών λογιστών ότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις τους δεν αναγράφονται οι οφειλές ανά οφειλέτη και το ποσό με άγνωστους οφειλέτες ανέρχεται στα 750.000 ευρώ. Έτσι ο Νίκος Στέφος ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί οι οικονομικές υπηρεσίες δεν συμμορφώνονται με το νόμο και τις συστάσεις των ορκωτών λογιστών και γιατί δεν αναγράφονται τα ονόματα αυτών που χρωστάνε στο Δήμο. «Είναι δυνατόν να υπάρχει μαύρο σκοτάδι για το ποιοι είναι οι οφειλέτες του Δήμου; Είναι ανήκουστα αυτά τα πράγματα»! Ρώτησε επίσης αν ο Δήμος έχει προχωρήσει στην ανακάλυψη αυτών που του χρωστάνε και αν έχει εισπράξει και πόσα από τα 750 χιλιάρικα…

Τζουλάκης: «Μικροποσά οι 750.000»!

Προς έκπληξη όλων των συμβούλων ο δήμαρχος παραδέχτηκε το πρόβλημα προσθέτοντας ότι οι ορκωτοί λογιστές το επισημαίνουν από το 2002 όταν άρχισαν τις εκθέσεις σους προσθέτοντας ποσά από το 1994. Όπως είπε, πρόκειται για ποσά που προέρχονται από τους μαζικούς καταλόγους του νεκροταφείου και των κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις. «Ναι, δεν ξέρουμε αναλυτικά ποιοι είναι. Είναι μικροποσά και γίνονται προσπάθειες από το 2002 και μετά. Μερικά ποσά μπορεί να έχουν παραγραφεί κι άλλα μπορεί να έχουνε πληρωθεί»!

Στέφος: «Καταλαβαίνετε τι μας λέτε κύριε Δήμαρχε; Μπορεί να τα θεωρείτε εσείς μικροποσά αλλά είναι 750 χιλιάρικα συνολικά. Μικροποσό είναι οι 750.000; Θα μας τρελάνετε εδώ μέσα;»

Τζουλάκης: «Αυτό είναι. Τι θα σας τρελάνουμε; Δηλαδή, τι άλλο θέλετε να κάνω;»

Στέφος: «Να προχωρήσετε στην είσπραξή τους! Αυτό να κάνετε!»

Οι βερμπαλισμοί Κουτελάκη

Ο δήμαρχος προτίμησε να μην απαντήσει στην ευθεία πρόκληση Στέφου αλλά να απαντήσει σε ερωτήσεις άλλων δημοτικών συμβούλων. Δεν την άφησε όμως αναπάντητη ο καθ΄ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου που με έναν απερίγραπτο βερμπαλισμό επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο επικαλούμενος ουσιαστικά τα επιχειρήματα του δημάρχου. Να σημειωθεί ότι η αποπροσανατολιστική προσπάθειά του από το σημερινό πρόβλημα και η φλυαρία του για το τι έγινε στη δεκαετία του 1990 και νωρίτερα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στάθη Κούπα. «Μα όλα αυτά που μας λέτε έγιναν πριν 15 χρόνια. Ελάτε επιτέλους στο σήμερα…»

Μετωπική Στέφου – Κουτελάκη

Στέφος: «Πείτε μας τι θα κάνετε σήμερα, άστε τι έγινε τον καιρό του Νώε! Εγώ σας ρωτάω για το 2013 κι εσείς μου λέτε τι έγινε την εποχή των δεινόσαυρων και των τυραννόσαυρων! Έλεος πια!!! Απλά είναι τα πράγματα. Μπορείτε να τα εισπράξετε; Ναι ή όχι;»

Κουτελάκης: «Κύριε Στέφο, προσπαθώ να σας τα πω με έναν αναλυτικό τρόπο για να μην υπεκφύγω!»

Στέφος: «Μα υπεκφεύγετε έτσι»!

Κουτελάκης: «Προσπαθώ να σας πω ότι δεν έχω τα στοιχεία με τους χρηματικούς καταλόγους για το ποιος χρωστάει και τι. Προσπαθώ να τους βρω»!

Στέφος: «Ναι αλλά δυστυχώς δεν τους βρίσκετε εδώ και χρόνια…»

Κουτελάκης: «Μα άμα δεν τους έχω, πώς θα τους βρω»!!!

Στέφος: «Αυτή είναι η δουλειά σας, να τους βρείτε κάποτε…»

Κι όμως παρά την πίεση Στέφου, ο Γ. Κουτελάκης δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει ο Δήμος με τα χρωστούμενα 750 χιλιάρικα. «Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε καταλήξει αν θα τα εισπράξετε και πώς», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών. «Κι ούτε καν παίρνετε την απόφαση να τα διαγράψετε όπως σας επιτρέπει ο νόμος. Και σε αυτή την ιστορία είστε άβουλοι και μοιραίοι για την πόλη μας…»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.