Βόμβα μεγατόνων “σκάει” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων
o-takis-athanasopoylos-ekthetei-kyvernisi-kai-samara-ston-aera-to-programma-ton-apokratikopoiiseon-

Βόμβα μεγατόνων σκάει στον κρισιμότερο τομέα της κυβέρνησης που είναι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Δύο κορυφαίες υποθέσεις (Αφάντου Ρόδου και Αλυκές Αναβύσσου) θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες και θα κρίνουν ουσιαστικά το μέλλον του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα. Ένα πρόγραμμα στο οποίο έχει δώσει προτεραιότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλειψε να ασκήσει τις νομικές και πρόσθετες παρεμβάσεις που όφειλε με βάση το νόμο για τις δύο αυτές υποθέσεις αλλά και για το συνολικό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων . Η δίκη θα διεξαχθεί ερήμην του ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή του επίσημου κρατικού φορέα με απρόβλεπτες συνέπειες για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ενάγοντες είναι φυσικά πρόσωπα και στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική, καταρρίπτεται ο προγραμματισμός της διϋπουργικής επιτροπής για τις αποκρατικοποιήσεις. Πολλά ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο που ο κ. Αθανασόπουλος χειρίστηκε το θέμα.

Η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η διαχείριση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων απαιτεί ανθρώπους που πρέπει να αντιλαμβάνονται το δημόσιο συμφέρον και να το προστατεύουν. Να έχουν «γερό στομάχι» για να αντέξουν τον ανελέητο πόλεμο των συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σε αυτόν τον ρόλο όπως αποδεικνύεται απέτυχε ο Πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων(ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος ανέλαβε στην κρισιμότερη περίοδο το νευραλγικό πόστο, από την αποτελεσματικότητα του οποίου εξαρτάται η πορεία του οικονομικού προγράμματος της χώρας αλλά και η σταθερότητα της κυβέρνησης.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε πλήρη αποσύνθεση έπειτα από αρκετούς μήνες και με διοίκηση κατώτερη των περιστάσεων εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Αθανασόπουλος θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την ολιγωρία και την ύποπτη αβλεψία.

Αγγελική Κιλιντζόγλου (newpost.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.