Σε αργία επειδή συμμετείχε στην “απελευθέρωση” της παραλίας του Αγίου Κοσμά




Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκε ο υπάλληλος του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, Μιλτιάδης Ευσταθιάδης, μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση που αφορά τη σύγκρουση δήμου και επιχειρηματιών το Μάιο του 2007 για την πλαζ του Ελληνικού. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του τρίτου Μνημονίου, ο υπάλληλος σήμερα εισπράττει το ένα τρίτο του μισθού του και οδηγείται στην απόλυση. Όπως το έθεσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, «ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για απελευθέρωση της παραλίας και δέχτηκε καταιγισμό μηνύσεων».

Στην πρώτη δίκη, ο εργαζόμενος καταδικάστηκε ερήμην γιατί είχε αλλάξει διεύθυνση, ενώ στο Εφετείο η καταδίκη του στηρίχθηκε σε γραπτή κατάθεση μάρτυρα που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Η καταδίκη του αφορά την κλοπή κάμερας παρακολούθησης εξωτερικού χώρου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εξέδωσε ψήφισμα το οποίο υιοθέτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού σε συνεδρίασή του την Τετάρτη. Σε αυτό μεταξύ άλλων τονίζεται: «Οι επιχειρήσεις και τα μεγάλα συμφέροντα που εκμεταλλεύονταν και εκμεταλλεύονται παράνομα την παραλία προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν αιρετούς, εργαζόμενους στο Δήμο και εθελοντές που βοήθησαν και βοηθούν στην ελεύθερη λειτουργία της παραλίας, με μηνύσεις για ανυπόστατα αδικήματα και με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ». Ως προς την αυτοδίκαιη αργία, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «παραβιάζει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα, τις αξίες του νομικού πολιτισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Οι υπάλληλοι του Δήμου ζητούν από άλλους φορείς και εργαζόμενους:

-Να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο συνάδελφο, για να μπορέσει να σταθεί όρθιος – όπως πάντα – και να υπερασπιστεί την αλήθεια, την ζωή του, την οικογένειά του και την αξιοπρέπειά του.

-Να ζητήσουν την άμεση ανάκληση της διάταξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θέτει τους δημοσίους υπαλλήλους σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να έχουν κριθεί αμετάκλητα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.