H πίτα της Εναλλακτικής Δράσης




Με έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο γιόρτασε την είσοδο του 2013 η Εναλλακτική Δράση, την Κυριακή 27/1 στο κόψιμο της βασιλόπιτας. Πραγματοποιώντας το πρόγραμμα που είχαμε ανακοινώσει ξεκινήσαμε την ημέρα με ξενάγηση στη Χαιρώνεια, μετά από την μάχη της οποίας (338π.Χ), άλλαξε συνολικά η κατάσταση σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Στη συνέχεια απολαύσαμε μία ευχάριστη πεζοπορία στον ελατόφυτο εθνικό δρυμό του Παρνασσού, από το γραφικό χωριό Βελίτσα προς τη σπηλιά του Ανδρούτσου.
Αργά το μεσημέρι φθάσαμε στο βιολογικό αγρόκτημα του Κώστα Χανιώτη στη γραφική Ελάτεια όπου μας υποδέχθηκαν εγκάρδια και μας φιλοξένησαν το φιλικό ζευγάρι ο Κώστας και η Μαρία. Η επίσκεψη ξεκίνησε με οικοξενάγηση στο βιολογικό αγρόκτημα και στη συνέχεια στο βιολογικό οινοποιείο.
Ακολούθησε το πλούσιο γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι μας με ντάκο κρητικό, χορτόπιτα, γίγαντες στο φούρνο, σαλάτες, φέτα, ζυμωτό ψωμί, κόκορα με χυλοπίτες, εξαίρετο άφθονο κρασί από το οινοποιείο τους και σπιτικά γλυκά .
Αργά το απόγευμα κόψαμε την πίτα. Πριν από το κόψιμο ο πρόεδρος Μάκης Σταύρου, επεσήμανε ότι η Εναλλακτική Δράση επέλεξε να κόψει την πίτα στο βιολογικό αγρόκτημα και να πραγματοποιήσει παράλληλα την ξενάγηση στη Χαιρώνεια και την πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού για να τονίσει αφενός τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και αφετέρου να αναδείξει τη σπουδαιότητα της στήριξης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερα της βιολογικής ενάντια στις πολυεθνικές των τροφίμων και τη fast food διατροφή. To φλουρί της πίτας και μαζί την τριήμερη αποκριάτικη εκδρομή στη Σκύρο κέρδισε ο μικρός μας φίλος Αλέξανδρος Σταματιάδης
Μετά από την πλούσια σε δράση ημέρα επιστέψαμε αργά το βράδυ στη Αθήνα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.