Εκδρομή από τη Βούλα στον «ομφαλό της γης»





ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ
Πεζοπορία, ξενάγηση, περιήγηση.

Η εξόρμησή της Εναλλακτικής Δράσης στην περιοχή των Δελφών, είναι από μόνη της μία απαράμιλλης ομορφιάς περιπατητική εμπειρία. Ο γύρος των αρχαίων μνημείων και η τριγύρω φύση προσφέρουν ευεξία και θετική ενέργεια σε κάθε βόλτα, προς όποια κατεύθυνση και αν κινηθείτε.

Οι Δελφοί, ο «ομφαλός της γης», βρίσκονται σε μοναδική τοποθεσία, στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Στους Δελφούς, ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας, και συγκεντρώνει το ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε τα ακόλουθα μνημεία: α) το δωρικό περίπτερο ναό του Απόλλωνα (4ος αι. π.Χ.), στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν το άδυτο, η έδρα του Μαντείου, β) το Θησαυρό των Αθηναίων, που στέγαζε τα αναθήματα στον Απόλλωνα, γ) το Βωμό των Χίων, δ) τη Στοά των Αθηναίων, ιωνικού ρυθμού, που στέγαζε τα τρόπαια των ναυμαχιών, ε) το Θέατρο, που χρησιμοποιούνταν κυρίως για δραματικούς και λυρικούς αγώνες στις μεγάλες γιορτές του ιερού, στ) το Στάδιο, χτισμένο τον 5ο αι. π.Χ., για τη διεξαγωγή των Πυθίων, ζ) το Θόλο, η) το Γυμνάσιο, όπου γυμνάζονταν και εκπαιδεύονταν οι νέοι των Δελφών και θ) τη Κασταλία πηγή, όπου λατρευόταν η θεά Άρτεμη.

Το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών, είναι ένα από τα 4 μονοπάτια, ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής αξίας, της περιοχής των Δελφών και του Χρισσού. Το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών μας δίνει την ευκαιρία να αποτελέσουμε και οι ίδιοι μέρος της ιστορίας του τόπου, ακολουθώντας τα ίχνη των αρχαίων προσκυνητών. Η Κίρρα αποτελούσε το επίνειο των Δελφών και ήταν μέρος αποβίβασης για αυτούς που επέλεγαν να προσεγγίσουν το ιερό μέσω της θαλάσσιας οδού. Η πεζοπορία ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο (υψόμετρο 550 μ.), θα περπατήσουμε κατά μήκος του Πλειστού ποταμού και θα διασχίσουμε τον περίφημο ελαιώνα της Άμφισσας, μέρος του οποίου αποτελεί το Κρισσαίο πεδίο.
Εύκολη πεζοπορία, 4 ωρών περίπου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

8:00 πμ Αναχώρηση από Βούλα
(παραλιακή-Συγγρού-Σύνταγμα-Ομόνοια)
8:30 πμ Επιβίβαση στην Ομόνοια.
10:30 πμ – 12:00 Ξενάγηση στους Δελφούς.
12.00 – 15:30 μμ Πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι Δελφοί-Παραλία Κίρρας.(Προαιρετική).
15:30 μμ – 17:00 μμ Γεύμα στην παραλία της Κίρρας .
17:00 μμ – 18:00 μμ Βόλτα και καφέ στην παραλία της Ιτέας.
18.00 μμ Αναχώρηση για Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής
Μαρία Κορομηλά : 210 8991145, 6940308757
ή στο Email : [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.