” Άρχισαν τα όργανα, σήκω από τη θέση σου”




 

Με τύμπανα, ντέφια και τη συμπαράσταση γνωστών καλλιτεχνών, εξέφρασαν οι μαθητές των μουσικών σχολείων τη διαμαρτυρία τους για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και τα προβλήματα μεταφοράς και σίτισης των ίδιων.

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετείχε ενεργά στην πορεία και μάλιστα βρισκόταν μπροστά, κρατώντας το πανό της φωτογραφίας. Η φωτογραφία ήδη βρίσκεται σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites που έγραψαν για την διαδήλωση της Τετάρτης.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος η οποία ξεκίνησε με το σχήμα τζαζ του μουσικού σχολείου της Παλλήνης.

Στη συνέχεια στην εξέδρα ανέβηκαν πολλοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί δηλώνοντας αλληλέγγυοι στους μαθητές με στίχους και μουσική. Ο Κώστας Γανωτής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Νικολάου, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Λέκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και τα Κίτρινα Ποδήλατα έδωσαν το δικό τους μουσικό “παρών” στη συγκέντρωση των μελλοντικών συνάδελφών τους.

Στην πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό τη Βουλή συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών από μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Στην πλατεία Συντάγματος, μαθητές, γονείς και καθηγητές έστρεψαν τα πανό τους προς το κτίριο του κοινοβουλίου φωνάζοντας συνθήματα στον ρυθμό των κρουστών.

“Αρχισαν τα όργανα, σήκω από τη θέση σου” ήταν το κάλεσμα των μαθητών του μουσικού σχολείου Αλίμου.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Αλίμου Μιχάλης Κοκκόλης υπογράμμισε την πρόθεση της μουσικής και καλλιτεχνικής κοινότητας της εκπαίδευσης να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.