Yγρό κέικ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους, γιατί συνδυάζει σοκολάτα και καραμέλα μαζί. Είναι εύκολο, εντυπωσιακό αλλά και νόστιμο! Απλά… δοκιμάστε το!»
Ελένη Μπουσουνάκη, Π. Φάληρο Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 200 γρ. βούτυρο
– 1½  φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
– ½  φιλιτζ. τσαγιού κακάο
– 1½  φλιτζ. τσαγιού φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
– 3 αβγά
– 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 150 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για την καραμέλα, τοποθετούμε σε μια χύτρα ταχύτητος το ζαχαρούχο (βγάζετε το χαρτί από τη συσκευασία του) και γεμίζουμε  με νερό ώστε να καλυφθεί όλο το κουτί. Το αφήνουμε να βράσει για 2,5 ώρες και όταν ετοιμαστεί η καραμέλα, αδειάζουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει (εγώ το άφησα περίπου 2 ώρες). ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν το βγάλετε από την χύτρα, σε καμία περίπτωση δεν το ανοίγετε αν δεν έχει κρυώσει, γιατί θα πεταχτεί όλο το ζαχαρούχο και θα καείτε!

2. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να λιώσουν. Έπειτα, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και το νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Παράλληλα, σε μίξερ βάζουμε τα αυγά με την βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και αναμειγνύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα το κέικ. Έπειτα, αφού αφήσουμε να κρυώσει φτιάχνουμε την κρέμα. Ανοίγουμε το ζαχαρούχο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Τέλος, αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με την κρέμα, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα από πάνω για διακόσμηση και σερβίρουμε.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 12

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Φτιάξτε την καραμέλα από την προηγούμενη μέρα για να μην χάσετε τόσο χρόνο. Επίσης, εάν δεν έχετε χύτρα ταχύτητας, το βράζετε σε κατσαρόλα μόνο που θα χρειαστείτε περισσότερες ώρες (3,5 με 4 ώρες).

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.