Προτάσεις για Αλληλέγγυες Δράσεις στο κάμπινγκ της Βούλας





Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του κάμπινγκ συνάντηση εθελοντών του Δικτύου Αλληλεγγύης «Μίτος των Πολιτών» με σκοπό να ανταλλάξουν σκέψεις και να διαμορφώσουν προτάσεις για αλληλέγγυες δράσεις, τις οποίες θα καταθέσουν στην επόμενη ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του κάμπινγκ. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν οι Ρένα Αλεξούδη, Κλεονίκη Βακαλέρη, Συμεών Νάστα, Κωνσταντίνα Ρούμπη, Κώστας Ρούμπης, Μάκης Σταύρου και Γιώργος Συλιγάρδος. Στη συζήτηση που έγινε όλοι εκτιμήσαμε ότι το 2013 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για το λαό και χρειάζεται όχι μόνο να λειτουργήσουν με περισσότερη ένταση οι εκατοντάδες πρωτοβουλίες και Δίκτυα αλληλεγγύης που ήδη υπάρχουν, αλλά να δημιουργηθούν και νέα και παράλληλα να καταβληθεί προσπάθεια να συντονισθούν μεταξύ τους. ΄
Ο χώρος του κάμπινγκ της Βούλας από τις 10 Ιουνίου που άνοιξε, λειτουργεί με βασικό κριτήριο την ανάπτυξη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολίτες και με στόχο τη μαζικοποίηση του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας. Σήμερα μετά από 7 μήνες συνεχών δράσεων, έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε και το νέο χώρο που με δουλειά πολλών εθελοντών άνοιξε, καθαρίσθηκε και εξωραϊσθηκε, για τη συνέχιση και τον πολλαπλασιασμό των δράσεων στην κατεύθυνση που πιο πάνω αναφέρθηκε. Για το σκοπό αυτό οι εθελοντές του Δικτύου Αλληλεγγύης καταθέτουμε στην ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του κάμπινγκ τις εξής προτάσεις:
α)Να οργανωθούν τις απογευματινές ώρες (4-7 μμ) μαθήματα για βοήθεια σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που έχουν ανάγκη. (Για τα μαθήματα υπάρχουν διαθέσιμοι εθελοντές εκπαιδευτικοί του Δικτύου)
β ) Να καθιερωθεί μόνιμο ανταλλακτικό- χαριστικό παζάρι, το οποίο στην αρχή να είναι ανοιχτό τρείς ημέρες την εβδομάδα (10-1 το πρωί και 5-8 το απόγευμα) με ξεχωριστό τμήμα ανταλλαγών βιβλίων καιCD)
γ) Να οργανωθούν μαθήματα χωρών (παραδοσιακών, σύγχρονων και Λάτιν
δ) Να οργανωθούν σε συνεργασία με τη «Νέα Γουϊνέα» ή άλλες παρόμοιες κοινότητες χρηστικά μαθήματα για την καθημερινότητα ( κατασκευή ατομικού ηλιοσυλλέκτη, κατασκευή μπύρας, μαρμελάδας, σαπουνιού κ.α), όπως και μαθήματα μαγειρικής..
ε) Να εξετασθεί η δυνατότητα διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες μία φορά την εβδομάδα. Η διάθεση να γίνεται στο χώρο του κάμπινγκ κατευθείαν από γνωστούς παραγωγούς και κατά προτίμηση από βιοκαλλιεργητές
στ) Εκτιμώντας θετικά την εμπειρία και την απήχηση που είχαν οι δύο μέχρι σήμερα πραγματοποιηθείσες ολοήμερες εκδηλώσεις με συλλογική κουζίνα, προτείνουμε να καθιερωθούν οι εκδηλώσεις αυτές αρχικά μία Κυριακή το μήνα με προοπτική να γίνουν πιο συχνές. Συγκεκριμένα για τους δύο επόμενους μήνες προτείνουμε: – Στο τέλος του Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί γιορταστική εκδήλωση για κοπή της πρώτης βασιλόπιτας του κάμπινγκ. Η εκδήλωση να ονομασθεί «Βασιλόπιτα Αλληλεγγύης» και να συνδυασθεί με συλλογική κουζίνα. –Στις 18 Μαρτίου (Καθαρή Δευτέρα) να οργανωθούν στο κάμπινγκ «Κούλουμα Αλληλεγγύης» με φασολάδα, λαγάνες, ταραμά και άλλα νηστίσιμα καθώς και διαγωνισμός για τον πιο ωραίο χαρταετό που θα κατασκευασθεί συλλογικά μέσα στο κάμπινγκ.
ζ) Να λειτουργεί καθημερινά -εκτός των προγραμματισμένων εκδηλώσεων- στέκι συναντήσεων για συζητήσεις, ποτάκι μουσική κ.α όπου οι πολίτες θα συσφίγγουν τις σχέσεις τους και θα ξεφεύγουν από την πολύ επικίνδυνη –ιδιαίτερα για την εποχή μας- μοναξιά.
Στις πιο πάνω εκδηλώσεις θα συμβάλουν οι εθελοντές του Δικτύου Αλληλεγγύης μαζί με όσους άλλους προθυμοποιηθούν
Οι πιο πάνω προτάσεις θα τεθούν για συζήτηση στην ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του κάμπινγκ προκειμένου να αποφασισθεί η υλοποίησή τους.
Η ανοιχτή συνέλευση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 7,30 μμ στο χώρο του κάμπινγκ.
Η γραμματεία του Δικτύου
πλ Ρένα Αλεξούδη 6945468303

ΥΣ Τo Δίκτυο Αλληλεγγύης «Μίτος των Πολιτών» συγκροτήθηκε από εθελοντές το Νοέμβριο του 2011 με σκοπό την οργάνωση και το συντονισμό αλληλέγγυων δράσεων στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Για περισσότερη ενημέρωση www.mitos-politon.blogspot.com

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.