Ηλιούπολη – ποιος πληρώνει το παντοπωλείο;




(ilioupolitoday.gr)

Αλήθεια, ποιος πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα του “κοινωνικού” παντοπωλείου της οδού Ποσειδώνος; Γιατί κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πότε αυτό το “μαγαζί” ανοίγει; Πόσους πελάτες έχει προσελκύσει; Πόσοι αυτοί που υποχρεώνει ο Δήμαρχος να είναι εθελοντές πελάτες; Ποια τα έσοδα του μαγαζιού και πού καταλήγουν;

Σε ανακοίνωσή του που μας έστειλε ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πανταζόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει «….Κε Δήμαρχε, εσείς δεν εξαγγείλατε προεκλογικά την εισφορά 20% επί των αποδοχών αιρετών την οποία μάλιστα και την ψηφίσατε στην τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 9/2/11, έβδομο θέμα «ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου»; (σ.σ. ο κ. Πανταζόπουλος υπερψήφισε την πρόταση) Τώρα αν το μετανιώσατε δηλώστε το ευθαρσώς……»
Παρακάτω σας παραθέτουμε προηγούμενη ανακοίνωση του ΕΝΑΚ με λεπτομέρειες για τη (μη;) παρακράτηση του 20%. Για την ώρα όμως ποιος αλήθεια μπορεί να ελέγξει αν για το «Κοινωνικό» Παντοπωλείο εξοφλείται -και από πού- ο λογαριασμός π.χ. της ΔΕΗ; Όπως μπορεί ο καθένας να δει στο αντίγραφο αυτού του λογαριασμού «πελάτης» -που χρεώνεται- δεν είναι φυσικό πρόσωπο, αλλά ο Δήμος Ηλιούπολης ως υπηρεσία.

Επίσης, τώρα που μόνο δύο αντιδήμαρχοι πληρώνονται με μισθούς που, όπως και αυτός του Δημάρχου, υπέστησαν κάθετη περικοπή, το ποσόν που προκύπτει από 20% -αν κρατείτο ποτέ- αρκεί;

Προεκλογικές εξαγγελίες που μείνανε εξαγγελίες

Εργα και ημέρες του Δημάρχου κου Βαλασόπουλου

Προεκλογικά ο κος Βαλασόπουλος είχε εξαγγείλει, ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος, μία από τις πρώτες ενέργειες του θα ήταν η παρακράτηση ποσοστού από τις αμοιβές των αιρετών που κατέχουν έμμισθη θέση, από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, ποσό το οποίο θα προορίζεται να καλύπτει κοινωνικές ανάγκες του Δήμου.
Πράγματι, στο τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2011 το έβδομο θέμα ήταν η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο. Εκεί ανάμεσα στα άλλα ανακοινώθηκε ότι το ενοίκιο και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ θα καλυφθούν από την παρακράτηση του 20% επί των καθαρών αποδοχών των αιρετών που κατέχουν έμμισθη θέση (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων κλπ), δηλαδή η προεκλογική εξαγγελία έγινε πράξη.
Ας δούμε τώρα τι έγινε στη πράξη.
Για το 2011, επειδή έλειπε η λογίστρια δεν μπορέσαμε να πάρουμε καρτέλα. Άλλο περίεργο και αυτό: με τόσους υπαλλήλους ο Δήμος, το λογιστικό σύστημα να το χειρίζεται μόνο ένας υπάλληλος, τι σόι διοίκηση είναι αυτή μόνο ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μπορούν να το εξηγήσουν.
Για το 2012 μέχρι τις 4/12/2012 είχαν κατατεθεί από τους υπόχρεους, μόνο 5.000 ευρώ από τα 20.000 που είχανε προϋπολογιστεί. Δεν γίνεται παρακράτηση κατά τη πληρωμή, αλλά κατά δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Νικηφόρου, «όποτε θυμάται κάποιος από τους υπόχρεους». Έτσι καλύπτονται οι ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου και η κοινωνική πολιτική του Δήμου: επαφίενται στον πατριωτισμό των έμμισθων αιρετών πότε και πόσα θα καταθέσουν από την παρακράτηση του 20%.
Μετά τα παραπάνω δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ποιοι από τους υπόχρεους, έστω καταθέσανε (και δεν έγινε παρακράτηση, όπως έπρεπε να γίνεται σε ένα σωστά οργανωμένο Δήμο) και πόσα χρήματα ο καθένας και ποιοι είναι οι «ξεχασιάρηδες».
2. Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας το γνωρίζει το θέμα ή όχι, γιατί αν το γνωρίζει τότε είναι συμμέτοχος σε μία παρατυπία, ενώ αν δεν το γνωρίζει το συμπέρασμα είναι ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά της.
3. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ενημέρωσε ως όφειλε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την μη είσπραξη της παρακράτησης του 20% ή όχι. Γιατί αν δεν ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τότε «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», ενώ αν τον ενημέρωσε τότε είναι βαρύτατες οι ευθύνες του αρμόδιου Αντιδημάρχου.
4. Εκτός κε Δήμαρχε, αν υπάρχει «συμφωνία κυρίων», ότι πράγματι ήταν μία προεκλογική εξαγγελία, (όπως και τόσες άλλες), και έτσι θα μείνει. Οπότε τα συμπεράσματα είναι των δημοτών της Ηλιούπολης.
Υστερόγραφο: στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος κος Νικηφόρος Γιάννης, έθεσε και πάλι ένα περίεργο θέμα. Ότι οι αμοιβές των αιρετών, δεν είναι αυτές που ονομαστικά παίρνουν, αλλά λιγότερες, γιατί προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα τους και ανεβαίνει η κλίμακα φορολογία τους. Άλλο και τούτο; Τι θέλει να πει «ο ποιητής», ότι την αναλογούσα παρακράτηση φόρου των αμοιβών των αιρετών θα πρέπει να την πληρώνει ο Δήμος; Μήπως κάτι τέτοιο έχουν στο νου τους; Τότε εμείς άδικα περιμένουμε να δούμε την κοινωνική πολιτική του Δήμαρχου.

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.