“El Bola” ταινία για την παιδική κακοποίηση (video)




Την ισπανική ταινία «Ο Μπάλας» (El Bola), παραγωγής 2000, προβάλλουν η Πολιτιστική Επιτροπή και η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68).

Η ταινία αυτή πραγματεύεται την παιδική κακοποίηση και την ευθύνη των άλλων. Γι’ αυτό έχουμε καλέσει την Σχολική Ψυχολόγο κα Εύη Αβδελίδου να μιλήσει για τις «Ψυχολογικές διεργασίες και την ενδοοικογενειακή βία «Το παιδί – ξένος».

Λίγα Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία: Achero Mañas
Σενάριο: Verónica Fernández, Achero Mañas
Παίζουν: Juan José Ballesta, Pablo Galán, Alberto Jiménez κ.ά

Ο μόλις δωδεκάχρονος Πάμπλο, με το παρατσούκλι «Ο Μπάλας» (“El Bola”) ζει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον συγκρούσεων και βίας. Γνωρίζοντας τον Αλφρέντο, ένα νέο συμμαθητή του, έρχεται σε επαφή με μια άλλη οικογενειακή πραγματικότητα και βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των άλλων 4 Γκόγια: καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα), καλύτερου νεοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.