Παραιτήθηκε ο Χ. Πασβαντίδης – Στηρίζει την ολοκλήρωση της ενότητας των τριών π. παρατάξεων




Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα ο κ. Χάρης Πασβαντίδης ανακοίνωσε την Δευτέρα, 14-1-2013, σε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της π. παράταξης του, την απόφαση του να παραιτηθεί από όλα τα δημοτικά αξιώματά του!

Ο λόγος είναι, ότι μια μερίδα συμβούλων και μελών της παράταξής του δεν τίμησε την ομόφωνη απόφαση για ενότητα που είχε εγκριθεί και από τις τρείς ολομέλειες των π. παρατάξεων και που οδήγησε στις 16 Δεκεμβρίου 2012 σε κοινή σύγκληση των Κ.Ε. τους και στην υπογραφή από τα μέλη τους και τους επικεφαλής τους του κειμένου της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και Δημιουργίας νέας ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης, που τέθηκε στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη μερίδα των στελεχών της π. παράταξης του κ. Χ. Πασβαντίδη δεν παραβρέθηκε στις συνελεύσεις, δεν μετείχε στις λοιπές διαδικασίες, ούτε υπέγραψε τη Διακήρυξη Ενότητας, γεγονός που όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χάρης Πασβαντίδης «ξεχείλισε πια το ποτήρι και με πίκρανε πολύ».

Όπως μας ενημέρωσαν, σε αυτήν την έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε. δεν έγιναν τοποθετήσεις, αλλά ο κ. Χάρης Πασβαντίδης, εκτός της ανακοίνωσης της παραίτησής του, υπογράμμισε ότι παραμένει πιστός στην πορεία ολοκλήρωσης της ενότητας, την οποία ο κόσμος της παράταξης του – σύμφωνα και με τα στοιχεία ευρείας δημοσκόπησης – απαιτεί σε ποσοστό σχεδόν 90%!

Αναρωτιόμαστε, πως τώρα κάποιοι αντιδρούν ενάντια στην θέληση του κόσμου; Πως βάζουν πάνω από την αποφασισμένη ενότητα το ατομικό τους συμφέρον; Ποιόν εξυπηρετεί η επιχειρούμενη αποσταθεροποίηση της συμφωνίας που ομόφωνα ενέκριναν και οι τρείς ολομέλειες των Κ.Ε. Γιατί στις κοινές συνελεύσεις των 3 παρατάξεων δεν εκδήλωσαν, όπως θα έπρεπε, δημόσια την όποια διαφωνία τους; Γιατί τώρα και με αυτούς τους τρόπους;

Συνεργάτες και στελέχη του του κ. Χάρη Πασβαντίδη που συμμετέχουν κανονικά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ενότητας, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει θέμα διάλυσης της παράταξής μας, μιας και αυτή διαλύθηκε, όπως και οι άλλες δύο, στις 16 Δεκεμβρίου, με υπογραφή και του προέδρου μας. Εμείς τιμούμε την υπογραφή μας δεν θα την πάρουμε πίσω. Αντιθέτως, είμαστε νομιμοποιημένοι από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μας που είχε συμφωνήσει την ενότητα. Προχωρούμε λοιπόν κανονικά και αποφασιστικά και είναι προς τιμή του Χάρη Πασβαντίδη που τηρεί και αυτός την υπογραφή του και τη δημόσια δέσμευση του».

Οπως αποφασίσθηκε από την προσωρινή Κ.Ε. των μελών των τριών π. παρατάξεων, την Παρασκευή, 25-1-2013, λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων υποψηφιοτήτων για τον επικεφαλής και τα μέλη της Κ.Ε της, και στις 3 Φεβρουαρίου 2013 θα γεννηθεί από το Ιδρυτικό Συνέδριό της η νέα ενιαία και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ολοκληρώνοντας έτσι ένα δύσκολο εγχείρημα, μοναδικό στην πόλη και, γενικότερα, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι σήμερα, όλα σχεδόν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του π. «Αγώνα για το Μέλλον» και της π. «Αναγέννησης», καθώς και τα περισσότερα μέλη της π. «Σύγχρονης Πόλης», όπως και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης, έχουν υπογράψει το κείμενο της Διακήρυξης της Ενότητας και προχωρούν συντεταγμένα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δημιουργίας της νέας ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης που αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο απέναντι στην, ούτως ή άλλως πελαγωμένη και «άεργο» διοίκηση του δημάρχου. Χρ. Κορτζίδη

(silvercity.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.