Δεν θέλει πλέον το Ελληνικό το Κατάρ




Απέσυρε την πρότασή της για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αποφάσισε η Qatar Investment Authority, καθώς η θυγατρικής της εταιρεία Qatari Diary δεν υπέγραψε την σχετική συμφωνία εμπιστευτικότητας, όπως προβλέπονταν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πλέον τρεις εταιρείες παραμένουν στον αγώνα για την ανάληψη του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου.

Στην διαγωνιστική διαδικασία παραμένουν τρεις εταιρείες, η ισραηλινή Elbit Cochin Ltd, η βρετανική London & Regional Properties και η ελληνική Lamda Development.

Αυτή η απόφαση του επενδυτικού ταμείου του Κατάρ αποτελεί σαφώς πλήγμα για τον ελληνικό διαγωνισμο και το μέγεθος αξιοποιήσης του ακινήτου.

Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται, «ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η Β΄φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε στους προεπιλεγμένους επενδυτές, που υπέγραψαν την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας, ήτοι: (α) Elbit Cochin Ltd, (β) London & Regional Properties και (γ) Lamda Development τα τεύχη του διαγωνισμού, καθώς και τις λεπτομέρειες για την πρόσβαση στα τεχνικά και νομικά στοιχεία του έργου για την διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων.

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν ειδικές συναντήσεις παρουσιάσεων και επισκέψεων στους χώρους του Ελληνικού, από τους ως άνω επενδυτές.

Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2013. Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης που θα υπογραφεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Qatari Diary αποσύρθηκε από τη διαδικασία καθώς επεδίωκε διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και στήριξη για ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης. Το επενδυτικό ταμείο φέρεται να ζητούσε μεταφορά κυβερνητικών φορέων στο Ελληνικό, καθώς και επιδότηση για την ανέγερση των νέων κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Μάλιστα, πρόθεσή τους επίσης ήταν να τους δοθεί πλήρης κυριότητα του ακινήτου και όχι το 30% όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.