Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Ι.Μ. Γλυφάδας, η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου




(http://www.glyfadaweb.gr)
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
 Στην Ιερά Μητρόπολη υπάρχουν τρεις Ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο Νεκτάριο, οι οποίοι πανηγυρίζουν: α) Το Καθολικό της Ιεράς Μονής  Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας,  β) Η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή του Πανοράματος  της Βούλας και γ) το ιδιόκτητο Εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου της ευσεβούς οικογενείας Ηρειώτη, στη Βάρη.
 Την παραμονή της Εορτής, 8 Νοεμβρίου 2012, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ετέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο  ιδιόκτητο Εκκλησάκι της Οικογενείας Ηρειώτη. Στη συνέχεια μετέβη και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας.
Ομιλητής ήταν ο Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης  π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο για την τιμητική πρόσκληση προς το πρόσωπό του.
 Στη συνέχεια, ο π. Χρυσόστομος παρουσίασε συνοπτικά τον βίο του Αγίου Ιεράρχου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αρετές, τα χαρίσματα και τα θαυματουργικά σημεία  του Αγίου, ο οποίος αντιμετώπισε με καρτερία και ανεξικακία  όλες τις δοκιμασίες της ζωής του και όλες τις συκοφαντίες που μεθόδευσαν σε βάρος του. Κλείνοντας την ομιλία του,  ο π. Χρυσόστομος τόνισε ότι η αγιασμένη βιοτή του Αγίου Νεκταρίου  ελέγχει τη δική μας βιοτή και πνευματική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα μας διδάσκει και μας δείχνει το δρόμο για το ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός και της δικής μας ζωής αρκεί, είπε, να  μιμηθούμε τον Άγιο και να επικαλούμεθα με πίστη τις πρεσβείες του.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο για τα όσα είπε και με συγκίνηση αναφέρθηκε στην κουρά του π. Χρυσοστόμου την οποία ετέλεσε ο ίδιος, εντολή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, πριν από 12 έτη, ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετράκη. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Χρυσόστομο, να έχει υγεία, δύναμη, να διατηρήσει το ζήλο του και να αξιωθεί να διακονήσει και από τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης την Εκκλησία του Χριστού μας. Μετά το «δι’ ευχών», ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον Άρτο και από μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου σε όλους τους πιστούς.
Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε  στο Καθολικό του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή όπου και διαμένει, ενώ στον Άγιο Νεκτάριο Βούλας, λειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος και αρκετοί ακόμα Ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.