Οι κινητοποιήσεις της Εναλλακτικής Δράσης




Δελτίο Τύπου:

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ημέρας Δράσης ενάντια στη εκποίηση του Σαρωνικού την Κυριακή 25/11 στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης οι πιο κάτω εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις:

11πμ Έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κάμπινγκ της Βούλας με αίτημα να φύγουν τα νυκτερινά κέντρα από την παραλία, να κατεδαφισθούν οι παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές και η πρόσβαση στις ακτές να είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες.


12μμ Μέλη και φίλοι της Εναλλακτικής Δράσης μετέβησαν με σκάφος, έκαναν συμβολική κατάληψη στο νησί Φλέβες για μία ώρα και σήκωσαν πανό στο νησί διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο ξεπούλημα του νησιού. Σημειωτέον ότι οι Φλέβες είναι ένα από τα 40 ελληνικά νησιά που βρίσκεται στη λίστα του γνωστού «δημοσιοκτόνου» ταμείου του ΤΑΪΠΕΔ, για άμεση εκποίηση. Χαρακτηριστικό της διάθεσης των πολιτών να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία της χώρας είναι το σύνθημα του πανό που έγραφε. «Στις Φλέβες Βράζε το αίμα του αγώνα»


12.30 μμ Ξεκίνησε η ποδηλατοπορεία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση δια μαρτυρίας

1.30 μμ Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κινητοποίηση μπροστά στην είσοδο της πλαζ του «Αστέρα» ενάντια στην εκποίηση των ακτών της Βουλιαγμένης, του δάσους και των ακτών στο Καβούρι καθώς και του «Αστέρα». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στον Αστέρα και οι συγκεντρωμένοι εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας στους απειλούμενους με απόλυση 83 εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Σοβαρό ατόπημα της Διοίκησης του ξενοδοχείου και της πολιτείας, ήταν ότι μας απαγόρευσε την είσοδο στο Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα θεωρώντας τον αρχαιολογικό χώρο ιδιοκτησία της επιχείρησης. Μάλιστα έστειλε την αστυνομία για να μας απομακρύνει. Τελικά μετά από μισή ώρα διαβουλεύσεων μας επετράπη η είσοδος, με την προϋπόθεση να μην έχουμε μαζί μας πανό, ντουντούκα και προκηρύξεις. Είναι πλέον φανερό ότι είναι τόση η βουλιμία της τρόικας (ξένης και ντόπιας) για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε από τη λεηλασία του πλούτου της χώρας δε θα γλυτώσουν ούτε οι αρχαιολογικοί χώροι.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός είναι αποφασισμένος να υπερασπίσει και τη δημόσια περιουσία και την αξιοπρέπειά του
Οι αγώνες θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

www.enallaktiki-drasi.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.