1409 άτομα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης




Δελτίο τύπου:

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών μας στο νέο θεσμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου μας. Δημότες όλων των ηλικιών και όλων των μορφωτικών επιπέδων από την Ηλιούπολη, αλλά και άλλους Δήμους της Αθήνας, γέμισαν ασφυκτικά το Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, για να παρακολουθήσουν τους τρεις κύκλους μαθημάτων από καταξιωμένους στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα Πανεπιστημιακούς δασκάλους. Τα μαθήματα αφορούσαν σε θεματικές ενότητες ευρείας απήχησης (Ιστορία, Τέχνη, Λογοτεχνία), και έγιναν από τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου, κους Δημήτρη Δημηρούλη, Χαράλαμπο Μπαμπούνη και Μάνο Στεφανίδη.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, σημαντική ήταν η συμμετοχή των νέων, που κυμάνθηκε στο 20 -25% των συμμετεχόντων, αλλά και ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, που αποτέλεσαν το 5% περίπου των ακροατών, καθώς και η ανταπόκριση που σημειώθηκε από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων, νοικοκυρών, αλλά και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.
Οι εισηγήσεις, που κινήθηκαν σε πολύ υψηλό, αν και προσιτό σε ευρύτερα στρώματα, γνωστικό επίπεδο, και εμπλουτίστηκαν με τη χρήση του κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων παραβρέθηκε στο σύνολο των μαθημάτων.
Αναλυτικά ο αριθμός των συμμετεχόντων και όσων παρακολούθησαν ολόκληρο τον κύκλο των μαθημάτων, εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα.
Κύκλοι Μαθημάτων Συμμετείχαν Συμμετείχαν Έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης
Λογοτεχνία 248
147
Ιστορία 306
190
Τέχνη 323
195

Δυστυχώς πολλοί ήταν και οι συμπολίτες μας, που αν και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Ωστόσο τα μαθήματα θα συνεχιστούν με νέους κύκλους κατά το επόμενο έτος, οπότε θα δοθεί η ευκαιρία και σε όσους άλλους δημότες μας το θελήσουν, να πάρουν μέρος σε αυτά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.