Χωρίς την υπογραφή των δημάρχων οι απολύσεις στους Δήμους




 

Σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους» φαίνεται ότι κατέληξαν κατά τη διάρκεια (μη ανακοινωθείσας) συνάντησης την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, προκειμένου, σύμφωνα με πηγές της ΚΕΔΕ, «να αποφευχθούν πιθανές κινητοποιήσεις ή και καταλήψεις από την ΠΟΕ – ΟΤΑ», ο υπουργός ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι με την εγκύκλιο που θα εξέδιδε την επομένη δεν ετίθετο ως προϋπόθεση για τη διαθεσιμότητα η έκδοση διαπιστωτικής πράξης (την οποία θα έπρεπε να υπογράψουν και οι ίδιοι οι δήμαρχοι ή τουλάχιστον κατ’ εντολή τους οι διευθυντές προσωπικού) αλλά αυτή θα επερχόταν αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του νόμου, όπως και, τελικώς, έγινε.

Άλλωστε, όπως τονίσθηκε και στη συνάντηση, από τη στιγμή που τα γραφεία προσωπικού βρίσκονται υπό κατάληψη, τέτοιες διαπιστωτικές πράξεις δεν μπορούν να εκδοθούν.

Μ’ αυτό τον τρόπο στην ουσία παρακάμπτονται οι υπηρεσίες των δήμων, άρα και οι ίδιοι οι αιρετοί από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – απολύσεων και το «βάρος» το σηκώνει το ίδιο το υπουργείο.

aftodioikisi.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.