Πρωτοφανής η επιτυχία της 8ης διανομής αγροτικών προϊόντων




Δελτίο τύπου:
Πρωτοφανής η επιτυχία της 8ης διανομής αγροτικών προϊόντων που οργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού –Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν ποιοτικά τρόφιμα σε πολύ προσιτές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς, ελληνικά 100& χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων.

Η γεωγραφική προέλευση των 18 προϊόντων ήταν η εξής: πατάτα εξαιρετικής ποιότητας από το ακριτικό Νευροκόπι, όσπρια από την κοιλάδα του Ενιπέα της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων, αλεύρι και ζυμαρικά από τις Ερυθρές Αττικής, φέτα και γραβιέρα από την ορεινή Αρκαδία, μέλι από τα καρπενησιώτικα βουνά, ρύζι από το ιστορικό Μεσολόγγι και λάδι από τη δυτική Μάνη που αποτελεί την πρώτη ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας μας μαζί με αρωματικά και θεραπευτικά βότανα από τις πλαγιές του μυθικού Ταΰγετου, του βουνού στο οποίο φύονται 110 είδη βοτάνων, μοναδικών σε όλη την Ευρώπη.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Από νωρίς το πρωί ουρές σχηματίζονταν μπροστά από κάθε διανομή, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση ακόνη και αυτών που δεν είχαν κατορθώσει να προμηθευτούν τα δελτία παραγγελίας. Άψογα λειτούργησε η γραμματεία της διοργάνωσης η οποία απαρτιζόταν εξ ολοκλήρου από εθελοντές.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός ότι εκτός των παραγγελιών τις οποίες είχαν συλλέξει οι εθελοντές, οι παραγωγοί εξάντλησαν και τα πλεονάσματα των αγροτικών προϊόντων. Επίσης πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων όλων των ειδών για τις ανάγκες της Τράπεζας Τροφίμων του δήμου από την οποία εξυπηρετούνται εκατοντάδες οικογένειες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.