Ενημέρωση και δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση
 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης, ενώ το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης 25/9 και το πρωί της Τετάρτης 26/9 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 220 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Νικόλαο Μπουντουβή, Ενδοκρινολόγο-MSc, την κα Βασιλική Καριακλή, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και την κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο οποίος χαιρέτησε τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους, τόνισε την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης, και είπε πως παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και θα επαναληφθούν και στο μέλλον. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού, κος Χρήστος Γιαννάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος, και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κος Νικόλαος Μπουντουβής εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά, και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Η κα Βασιλική Καριακλή αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε την σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να θέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

28/9/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.