Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τετραήμερο εκδηλώσεων για το Ελληνικό




Δελτίο τύπου:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τόσο από την περιοχή μας και όσο και από άλλες περιοχές της Αθήνας το τετραήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Το τετραήμερο άνοιξε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου με συναυλία διαμαρτυρίας για την εκδίωξη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» στην πλατεία Σουρμένων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα των δύο ιστορικών συλλόγων, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα σχήματα ΕlektroBalkana, ΣΥΝΑΜΑ, ο Χρήστος Ροζάκης-ΔΥΜΑ (μουσικό τρίο) και ο Φώτης Αθανασίου, με μουσική, χορό και τραγούδι. Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι κρητικών και ποντιακών ομοσπονδιών και συλλόγων, καθώς και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ξαναζωντάνεψε η αίθουσα αναχωρήσεων στο κτίριο του δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικό όπου έγινε η πρεμιέρα του θεατρικού δρώμενου “Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα. Project 1: Φόβος“από τους [nomáδes artcore]. Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου δόθηκαν από άλλες δύο παραστάσεις, ενώ το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο φόβος ως ανοχή και ενοχή κοινωνικά», με εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του θεατρικού δρώμενου και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η παράσταση θα επαναληφθεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 10χλμ από την «Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων» σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων ΕΥΚΛΗΣ με περισσότερους από 250 συμμετέχοντες (video). Οι οργανωτές ανακοίνωσαν μάλιστα ότι έχουν προγραμματίσει τη διεξαγωγή για δεύτερη χρονιά ημιμαραθωνίου εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού την άνοιξη του 2013.
Μετά τον αγώνα δρόμου πραγματοποιήθηκε γλέντι στον ελαιώνα που δημιουργήσαμε με εθελοντική προσφορά και εργασία πολιτών εντός του πρώην αεροδρομίου το Μάρτιο του 2012. Το γλέντι οργανώθηκε από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Βλαστό, με την υποστήριξη του βιοκαλλιεργητή Θ.Αρβανίτη. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν καλό φαγητό και κρασί, μαζί με ζωντανή μουσική.
Οι εκδηλώσεις συντονίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.