Οι πηγές της Πικροδάφνης σκουπιδότοπος




(ilioupolitoday.gr)

Στο τέρμα της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, στις πηγές της Πικροδάφνης υπάρχει ένα φράγμα περισυλλογής ομβρίων, που μαζεύει μόνο σκουπίδια και κανείς δεν τα καθαρίζει. Λίγο πιο πάνω εγκαταλελειμμένο ή μόνιμα παρκαρισμένο ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Μπροστά λίγο, πάνω από το γήπεδο της Διάνας, χώρος περιπάτου γεμάτος σκουπίδια σε σακούλες, οι περισσότερες σκισμένες από μετακινήσεις του και ζώα που ψάχνουν τροφή, κάτι που τις κάνει οβίδες ασθενειών.

Και αυτά μπροστά από το “σχεδόν” δάσος, δίπλα σε εγκαταλελειμμένο ή (πολύ χειρότερα) μόνιμα παρκαρισμένο εκεί εκσκαφέα! Αν δεν έχει άδεια απ’ το Δήμο το κατακρίνουμε. Αν όμως διαθέτει άδεια από το Δήμο να παρκάρει εκεί τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τους κατοίκους που έχουν δικαίωμα σ’ ένα χώρο περιπάτου και λίγο πράσινο. Η περιοχή δεν φημίζεται για τέτοιες πολυτέλειες.

Σίγουρα για την κατάσταση φέρουν ευθύνη και όσοι ασυνείδητοι αποθέτουν τα σκουπίδια τους εκεί, σαν να μην υπήρχαν αλλού κάδοι. Το μερίδιο της προσωπικής ευθύνης όμως πάντα είναι πολύ μικρότερο από το μερίδιο ευθύνης της αρχής που διοικεί. Μην ξεχνάμε και το ότι πολύ πιο εύκολα αφήνει σκουπίδια κάποιος σε τόπο που είναι ήδη γεμάτος από τέτοια.


Γιατί η Δημοτική αρχή αφήνει ανέγγιχτη μία εστία μόλυνσης που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη μετά τα πρωτοβρόχια; Ο χώρος βρίσκεται στη Α΄ ζώνη Υμηττού και σίγουρα το ετήσιο κονδύλι του Συνδέσμου (Δήμων) Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) φτάνει και περισσεύει για τον καθαρισμό του φράγματος. Πέρα από αυτή τη διαδικασία, που αναλαμβάνει ιδιώτης συνήθως με απ’ ευθείας ανάθεση, είναι πολύ πιο απλό να φτάσει εκεί ένα απορριμματοφόρο του Δήμου με δύο υπαλλήλους και τον οδηγό και τουλάχιστον μπροστά από το φράγμα σε λιγότερο από μία ώρα δεν θα υπάρχει ούτε μία σακούλα εκτεθειμένη. Και όμως δεν γίνεται.

Είναι χώρος απόλυτα προσβάσιμος για περίπατο γι’ αυτό και οι κίνδυνοι μόλυνσης είναι μεγαλύτεροι. Δεν είναι ανάγκη να πει κανείς πόσο υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Εκεί εκτός των άλλων αθλούνται καθημερινά νέοι και σε ημέρες αγώνων, κυρίως Κυριακή, καταφθάνουν πολλοί θεατές και παρκάρουν εκεί τ’ αυτοκίνητά τους.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.