Καταγγελία για ρύπανση της Πικροδάφνης




(ilioupolitoday.gr)

Βρήκαμε μια καταγγελία κατοίκου της Ηλιούπολης στο ilioupolisonline.gr και αμέσως μετά λάβαμε απάντηση του αρμοδίου αντιδήμαρχου, ότι δεν γνωρίζει την αιτία ρύπανσης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΣ: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ
Επανερχόμενη σε τηλεφωνική μας συνομιλία, σας ενημερώνω και εγγράφως, αρμοδίως, ότι
επί της οδού Λαγκαδίων, αρ.3, περιοχή Αγ. Κων/νου Ηλ/πόλεως, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης της κείμενης οικίας κ.Π…, καθημερινώς και επί δεκαπενθήμερον προ της σήμερον (7.10.2012), δις ημερησίως, (τις πρώτες πρωινές ώρες και το απόγευμα), αντλεί με ιδιωτική αντλία και ρίχνει επί του οδοστρώματος αγνώστου προελεύσεως απόνερα, τα οποία μετά από ροή 40 περίπου μέτρων επί του οδοστρώματος καταλήγουν στο Ρέμα της Πικροδάφνης.
Η διαρκής στασιμότης των υδάτων στο επί του οδοστρώματος “σαμαράκι” κι η συνεχής υγρασία του οδοστρώματος και του εδάφους της κοίτης του ρέματος, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης μικροοργανισμών τόσο στο οδόστρωμα (μπροστά στους κάδους απορριμάτων της παρακείμενης παιδικής χαράς), όσο και σε όλη την κοίτη του ρέματος με αποτέλεσμα την διαρκή έντονη δυσοσμία καθώς και την παρουσία επικίνδυνων εντόμων (κουνουπιών κ.λπ.) Ας σημειωθεί ότι στην παιδική χαρά έρχονται και ανήλικα παιδιά!
Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος μου
Μια κάτοικος της περιοχής

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σχετικά με το Ρέμα της Πικροδάφνης

Με αφορμή επιστολή κατοίκου της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με τη δυσοσμία που παρατηρείται στο Ρέμα Πικροδάφνης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται σε συγκέντρωση λυμάτων, που προέρχεται από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας. Υπάρχουν υπόνοιες ότι τα λύματα διοχετεύονται στην κοίτη του Ρέματος από παλαιές παρακείμενες οικίες. Η Δημοτική Αρχή ερευνά το θέμα συστηματικά, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια της συγκέντρωσης των λυμάτων, ούτως ώστε να μπορέσει να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος. Εν τω μεταξύ, προβαίνει σε αποφράξεις των φρεατίων της περιοχής, και σε καθαρισμούς του Ρέματος 2-3 φορές την εβδομάδα, με καθαρό νερό με βυτία του Δήμου, ώστε να αποτρέπεται η στασιμότητα των υδάτων μέσα στην κοίτη και οι συνέπειες από αυτήν.
Όσον αφορά την επί της οδού Λαγκαδίων 3 κείμενης αποθήκης, που αναφέρεται στην επιστολή, η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε σχετικό έλεγχο, και έχει διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο υπόγειο ακίνητο πλημμυρίζει από υπόγεια φυσικά ύδατα, που προέρχονται από το υπέδαφος, τα οποία ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αντλεί, για προφανείς λόγους προστασίας της περιουσίας του, και διοχετεύει στο οδόστρωμα, πλην όμως τα ύδατα αυτά είναι καθαρά, και όχι μόνον δεν προκαλούν ρύπανση, αλλά αντίθετα, καταλήγοντας στο Ρέμα, βοηθούν στον καθαρισμό των βρώμικων υδάτων που λιμνάζουν εκεί.

 

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Κώστας Σεφτελής

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.